DEVOJČICA (8) POGINULA NA TRAKTORU: Deda se zaključao u sobu i plače za unukom
Foto: Shutterstock

Porodična tragedija u selu Vujetinci kod Čačka

DEVOJČICA (8) POGINULA NA TRAKTORU: Deda se zaključao u sobu i plače za unukom

Crna Hronika -

Radomir Marković (71) sa 0,65 promila vozio traktor i izazvao nesreću u kojoj je stradala unuka, ne može da se pomiri da nema njegove mezimice

ČAČAK - Sahrana osmogodišnje Marije M. iz čačanskog sela Vujetinci, koja je stradala u sredu kada je ispala iz traktorske prikolice, biće obavljena danas u 12 sati na seoskom groblju u ovom selu.

Traktorom je upravljao njen deda Radomir (71), koji je bio u pripitom stanju. Naime, alko-testiranjem je utvrđeno da je imao 0,65 promila alkohola u krvi. Nesreća se dogodila kada je traktor sleteo s puta i prevrnuo se, a prikolica je zgnječila nesrećnu devojčicu.

Ne seća se udesa

- Radomir, koji je i sam teško povređen, sve ove dane sedi u uglu sobe, ni sa kim ne razgovara i neprestano plače. Marija mu je bila jedino unuče, bila je njegova mezimica. Kaže da se ne seća ničega, ne zna kako je došlo do udesa. Ne seća se gde je skrenuo i šta je vozio. Samo sedi i plače. U šoku je - kaže rodbina porodice Marković.

Nakon izvršenog uviđaja čačansko tužilaštvo će protiv Radomira Markovića podneti krivičnu prijavu za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja.

Podsetimo, tragedija se dogodila u sredu oko 14 časova, neposredno nakon završetka nastave u prepodnevnoj smeni seoske osnovne škole.

Jedini potomak

- Marija je posle časova trebalo da dođe kući autobusom, ali se autobus pokvario. Tada je pešice pošla kući, ali je ispred seoske prodavnice i škole srela dedu, s kojim živi u istom domaćinstvu i koji je traktorom došao u nabavku. Sela je na traktorsku prikolicu i dogodila se tragedija - kaže rođaka nastradale devojčice i dodaje da je Marija bila jedini potomak čitave porodice.

D. Č.

Foto: Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track