UBISTVO KARATISTE: Velji Nevolji ponovo produžen pritvor
Foto: Zorana Jevtić, Privatna Arhiva

Optužen za pomaganje u ubistvu

UBISTVO KARATISTE: Velji Nevolji ponovo produžen pritvor

Crna Hronika -

Pritvor im je produžen i zbog načina i posledica krivičnog dela za koje se terete, a koje su dovele do uznemirenja javnosti

BEOGRAD - Viši sud u Beogradu ponovo je juče produžio pritvor za još 30 dana navijaču Partizana Veljku Belivuku (32), zvanom Velja Nevolja, i M. M., optuženima za pomaganje u ubistvu Vlastimira Miloševića 30. januara ove godine u Ulici kraljice Marije u Beogradu. Trećeoptuženi u ovom slučaju M. K. nalazi se u bekstvu.

Portparol Višeg suda Bojana Stanković precizirala je da je krivično vanraspravno veće Belivuku i M. M. produžilo pritvor zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će u slučaju boravka na slobodi u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

EKSKLUZIVNO! KUM IZDAO KARATISTU: Veljo, p..ko, što ne rokneš Vlastu?

- Pritvor im je produžen i zbog načina i posledica krivičnog dela za koje se terete, a koje su dovele do uznemirenja javnosti, koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka - rekla je Stankovićeva.

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je 27. jula optužnicu protiv Belivuka, M. M. i M. K., kojom im na teret stavlja krivično delo ubistva pomaganjem. Oni su se prvobitno sumnjičili za krivično delo teškog ubistva u saizvršilaštvu, ali je u toku istrage kvalifikacija dela promenjena, pa se sada terete kao pomagači, a ne izvršioci.

Optužnica se nalazi u sudu na preispitivanju ispunjenosti uslova za potvrđivanje. Belivuk je u septembru 2016, na osnovu sporazuma o priznanju krivice, osuđen na godinu dana kućnog zatvora zbog prebijanja pripadnika obezbeđenja direktora FK Partizan Miloša Vazure. Izvršenje te kazne, prema kojoj ne bi mogao da napušta stan bez odobrenja suda, još nije bilo otpočelo.

E. K.

Foto: Zorana Jevtić, Privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Dačić pomogao Marjanovićima?! Evo šta potpredsednik Vlade kaže za posete u Borči!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track