PUCNJAVA U KAFANI AKUSTIK: Evo ko je Luka Mišković kojeg je ubio policajac prilikom hapšenja na Dorćolu
Foto: Zorana Jevtić

PUCNJAVA U KAFANI AKUSTIK: Evo ko je Luka Mišković kojeg je ubio policajac prilikom hapšenja na Dorćolu

Crna Hronika -

U krvavoj drami ispred Konobe "Akustik" na Dorćolu hicima iz policijskog pištolja ubijen je Beograđanin Luka Mišković (27), koji je odranije poznat policiji zbog više krivičnih dela.

Prema navodima policije, Mišković je ubijen prilikom hapšenja, a prema prvim informacijama, njegovom ubistvu prethodila je žučna svađa sa Jakšom Šćekićem (33), vlasnikom kafane u kojoj se mladić kobne večeri provodio.

Kako saznajemo, u kafani je došlo do verbalnog koškanja između Miškovića i ljudi.

- U jednom momentu on je pobesneo, pretio konobaricama da će da ih pobije. Molili su ga da se smiri, ali on je pretio, pa su ga gazda i dečko iz obezbeđenja izbacili i pozvali policiju. Tada su za njima izašla i dva policajca koji su tu bili gosti. Posle sam čula da je taj dečko otišao negde i vratio se posle nekoliko minuta sa dva pištolja i počeo da puca na njih - priča jedna od gošći kafane koja je želela da ostane anonimna.

foto: Zorana Jevtić

Mišković je pucao u vlasnika kafane Šćekića i pogodio ga u rame.

Kako je saopštio MUP, nakon što je Šćekić upucan, "pripadnik MUP prilikom hapšenja lišio je života Luku Miškovića koji je prethodno pucao u policajce i vlasnika restorana". Oni su dodali da se ispituju sve okolnosti.

Mišković je inače odranije je poznat policiji. On je hapšen i osuđivan, zbog dilovanja droge, teških telesnih povreda, nasilničkog ponašanja, ali i zbog napada na policajce i pokušaja ubistva.

foto: Zorana Jevtić

Kriminalna istorija ovog mladića prepuna je krivičnih dela, a dosta njih je, kako saznajemo, počinio sa tek navršenih 20 godina.

Takođe, ovo nije prvi put da je Mišković pravio probleme sa policijom. Tako je u maju 2010, kada je imao svega 20 godina, bio ranjen kada je potegao pištolj na policijsku patrolu.

Međutim, to je samo jedan deo kriminalne prošlosti ubijenog mladića. Dve godine nakon ranjavanja, Mišković je uhapšen zbog pokušaja ubistva Ognjena M. iz Podgorice. On je tada sa još dvojicom vršnjaka u oktobru 2012. godine, u parku na Kalemegdanu, pokušao iz zasede da ubije Ognjena i to sve zbog nesporazuma oko narkotika.

Vlasnik se oporavlja u Urgentnom

Jakša Šćekić (33), vlasnik Konobe "Akustik", nakon pucnjave prevezen je u Urgentni centar u Beogradu, gde se oporavlja od zadobijenih povreda.

(Kurir.rs/Blic)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) SVAĐA U DORĆOLSKOJ KAFANI OKONČANA PUCNJAVOM: Luka Mišković (27) ubijen, gazda lokala ranjen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track