Raskrinkali vozača tokom razgovora

(VIDEO) AKCIJA NA PREŠEVU: Evo kako su carinici pronašli kokain vredan 300.000 evra!

Crna Hronika -

Carinici su 24. septembra 2017. godine, u saradnji sa policijom, na izlazu graničnog prelaza Preševo sprečili pokušaj krijumčarenja gotovo dva kilograma kokaina izuzetne čistoće, saopšteno je danas iz Uprave carina.

Droga je otkrivena u Mercedesu bugarskih registarskih oznaka koji se iz Belgije kretao ka Makedoniji. Zahvaljujući iskustvu carinika koji su tokom razgovora sa vozačem prepoznali nekoliko rizičnih faktora, poput rute kojom se kretao, a koja predstavlja jedan od glavnih pravaca za šverc kokaina iz zapadne u istočnu Evropu, sumnjivi automobil je upućen na dodatni pregled mobilnim skenerom.

foto: Carina Srbije

Tokom skeniranja vozila, vozač, 32-godišnji državljanin Republike Makedonije, uspeo je da pobegne sa lica mesta, što je stvorilo dodatnu sumnju da je u automobilu nešto skriveno.

foto: Carina Srbije

Analizom slike sa skenera uočene su određene nepravilnosti, pa su demontažom kasete za dokumenta ispred suvozačkog sedišta, u fabričkoj šupljini, pronađena dva paketa droge oblepljena crnom izolir trakom. Odmah je urađen test zahvaljujući opremi kojom za te svrhe raspolaže carinska služba, a koji je pokazao da je reč o 1.812 grama kokaina izuzetne čistoće.

foto: Carina Srbije

Kako se vrednost kilograma čistog kokaina kreće oko 80 hiljada evra, a za uličnu prodaju on se razblažuje tako da od kilograma može da se dobije i do 4, vrednost ove zaplene je okvirno procenjena na iznos od preko 300.000 evra. Droga je zajedno sa automobilom u kome je otkrivena i ličnim dokumentima vozača predata policiji u dalju nadležnost.

(Kurir.rs/Foto: Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track