Najnovije vesti

ZAPLENA NA PRELAZU GRADINA: Turski državljanin u čarapama krio 73 000 evra
Foto: Uprava Carina

provaljen

ZAPLENA NA PRELAZU GRADINA: Turski državljanin u čarapama krio 73 000 evra

Crna Hronika

Carinici su danas na graničnom prelazu Gradina na srpsko-bugarskoj granici, na izlazu iz zemlje, sprečili unos neprijavljenih deviza u iznosu od 73.000 evra,saopštila je Uprava carine.

 

Prekršaj je otkriven kada se za kontrolu prijavio tridesetogodišnji turski državljanin kao vozač mercedesa austrijskih registarskih oznaka putujući sa jednim saputnikom na relaciji Austrija – Turska,navodi se u saopštenju.

 

Na uobičajeno pitanje carinskih službenika da li imaju nešto da prijave za kontrolu odrično su odgovorili rekavši da imaju samo lične stvari.

 

Posle detaljnog pregleda automobila i prtljaga, u torbici na zadnjem sedištu, spakovano u dve crne čarape, pronađeno je 71.000 evra za koje se kao vlasnik prijavio vozač, a u novčaniku i džepu od jakne suvozača pronađeno je još 22.000 evra.

 

Kako putnici nisu posedovali potvrde da su novac prijavili pri ulasku u Republiku Srbiju, dozvoljeni iznos od po 10.000 evra im je vraćen, a ostatak je privremeno zadržan do okončanja prekršajnog postupka,kaže se u saopštenju Uprave carine.

 

(Kurir.rs/Jugmedia.rs,Z.Panić)

 

 POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

U ovom automobilu je zaplenjen kokain vredan 300.000 evra

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...