PODGORICA: Brat Darka Šarića Duško oslobođen za pranje 19,3 miliona evra
Foto: Vijesti.me/ Savo Prelević

Odluka Apelacionog suda

PODGORICA: Brat Darka Šarića Duško oslobođen za pranje 19,3 miliona evra

Crna Hronika -

PODGORICA - Pljevljaci Duško Šarić i Jovica Lončar oslobođeni su optužbi za pranje 19,3 miliona evra, današnjom presudom Apelacionog suda u Podgorici, javljaju podgoričke Vijesti.

Presudu u Apelacionom sudu je izrekao sudija Zoran Smolović. Ovo je četvrta presuda Pljevljacima. Nakon što je Apelacioni sud ukinuo i treću osuđujuću, kojom su Šarić i Lončar bili osuđeni na pet i po godina zatvora, postupak protiv optuženih, kako to zakon predviđa, počeo je iznova, ali pred ovim sudom.

Optuženi su od početka negirali krivično delo koje im se stavlja na teret.

Advokat optuženih, Borivoje Đukanović, u završnoj reči istakao je da je protiv Šarića i Lončara “svih sedam godina, koliko traje postupak, vođenja nezapamćena medijska haranga”, te da je i tužilac ranije prekršio pretpostavku nevinosti izjavom datoj medijima da “očekuje strožu kaznu za okrivljene”.

SUSRET BRAĆE POSLE 6 GODINA Darko Šarić: Gde si, Duško, al si se ugojio!

Đukanović je kazao da je optužnica “fiktivna konstrukcija” i da je optužba “uzalud pretendovala na dokazanosti krivice optuženih, kada je svim sredstvima tokom postupka neskriveno pokušavala da spreči dokazivanje istine”.

ŠARIĆ SE ODVALIO KOD STOJKETA NA SVADBI: Duško mladence zakitio sa 5.000 evra!

Duško Šarić uhapšen je 16. novembra 2010. godine u Pljevljima nakon što su italijanske vlasti izdale nalog za njegovo hapšenje u međunarodnoj akciji “Loptice”. Lončar je uhapšen u maju 2011. godine u Podgorici.

(Kurir.rs/Vijesti.me/Foto: Savo Prelević/Vijesti.me)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

PODSEĆANJE- pet najvećih klanova u Beogradu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja