DRAMA KOD TUTINA: Policajac ubio odbeglog švercera pa uhapšen!
Foto: Tanjug

PUCNJAVA I POTERA NA PUTU U SELU DOLOVU

DRAMA KOD TUTINA: Policajac ubio odbeglog švercera pa uhapšen!

Crna Hronika -

Fahrudin S. (22), koji se sumnjičio za krijumčarenje akcizne robe, prema navodima MUP, kolima udario u policijski auto, a zatim krenuo na policajce, koji su pucali u njega, jedan policajac uhapšen

TUTIN - Na seoskom putu u selu Dolovo blizu Tutina, na jednoj od švercerskih ruta nedaleko od granice za Crnom Gorom, policija je u noći između petka i subote teško ranila mladića Fahrudina S. (22) iz sela Pokrvenik, koji je, prema izvorima iz MUP, odbio da se zaustavi na naređenje patrole, svojim kolima udario u automobil MUP, a zatim vozilom krenuo na policajce.

Teško povređeni mladić je nešto kasnije preminuo u novopazarskoj bolnici od posledica ranjavanja. Kako saznajemo, policajac koji je pucao u Fahrudina sinoć je uhapšen.

Sin jedinac

Policija je na putu u Dolovu postavila zasedu zasedu zbog ranijih informacija da se taj pravac koristi za šverc akcizne robe, uglavnom cigareta i kafe.

- Putem koji često koriste šverceri naišao je automobil u kom su bili Fahrudin i njegov drug M. O. (21). Nisu reagovali na naređenje patrole da se zaustave, krenuli su automobilom da probiju blokadu, udarili u parkirano policijsko vozilo i tada je jedan od policajaca u poslednjem trenutku odskočio kako bi izbegao udarac vozila. Mladići koji su bili u kolima ni tada se nisu zaustavili, krenuli su ka još dvojici policajaca i tada je došlo do upotrebe vatrenog oružja - kaže naš izvor iz istrage.

foto: Privatna Arhiva

Fahrudin S., koji je pogođen, hitno je prebačen u novopazarsku bolnicu, ali lekari nisu uspeli da mu spasu život.

- Njegovi roditelji imaju još tri ćerke, on je bio jedinac. Fahrudin nije bio oženjen, bio je dobar momak, ne znamo šta je radio, ali i ako je švercovao robu, verovatno je od toga živeo jer je bio bez posla - rekli su nam juče u Pokrveniku, u jednoj od komšijskih kuća.

Švercerski kanali

Inače, pogranično područje opštine Tutin prema Crnoj Gori poznato je po švercu cigareta, kafe, ali i droge i oružja, a na ovom području, uprkos stalnim policijskim akcijama, utabanim stazama i rutama stalno se preko granice prebacuje akcizna roba.

Krvava serija

ZA DESET DANA U SRBIJI POLICAJCI UBILI TROJE

Podsetimo, u poslednjih deset dana ovo je treća intervencija policije u kojoj je neko ubijen. Proteklog vikenda policajac je usmrtio Luku Miškovića (27), koji je u konobi „Akustik“ u Ulici cara Dušana, pucao u vlasnika lokala. Sledeći krvavi incident dogodio se u sredu u Kraljevu, u naselju Ribnica, gde su policajci ubili Danijela Jovanovića, koji je pretio bombom u kući u kojoj se nalazilo deset ljudi, među kojima i deca.

Kurir / Z. Š.

Foto: Privatna arhiva, Tanjug

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Da li je govor tela odao Zorana Marjanovića? Pogledajte kako je ponašao muž ubijene pevačice u intervjuu koji je dao posle sahrane!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track