VOZAČ KOMBIJA KOJI JE UBIO JOVANU (27) I NJENU BEBU: Ni sam ne znam koliko sam votke popio, ne sećam se detalja!
Foto: Privatna Arhiva

VOZAČ KOMBIJA KOJI JE UBIO JOVANU (27) I NJENU BEBU: Ni sam ne znam koliko sam votke popio, ne sećam se detalja!

Crna Hronika -

Zbog sumnje da je izazvao udes u kome su život izgubile dve osobe, dok su dve povređene, priveden je Dragoljub Jocić (45) koji je u ponedeljak najpre saslušan u Tužilaštvu nakon čega mu je Viši sud u Nišu odredio pritvor u trajanju od 30 dana.

– Viši sud u Nišu odredio pritvor D.J. po dva osnova, zbog opasnosti da će uticati na svedoke i drugi, to što mu se stavlja na teret izvršenje krivičnog dela za koje je zaprećena kazna preko 10 godina i što su način izvršenja i težina posledica krivičnog dela koje mu se stavlja na teret takvi da su doveli do uznemirenja javnosti koje je takvog intenziteta da može ugorziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, objašnjava portparol Višeg suda u Nišu Iva Popović.

foto: Printscreen/Instagram

Kako saznaju Novosti, Jocić je prilikom saslušanja u rekao da se ne seća svih detalja jer je bio veoma pijan. On je objasnio da je toga dana dovezao koleginicu iz Aleksinca u Niš da nešto kupi gde, kako sam tvrdi “ni sam ne zna koliko je vodke popio“.

On je koleginicu vratio u Aleksinac i zatim nastavio put Niša. Kada se vraćao, prešao je na zaustavnu traku i udario u „golfa“ u kome se nalazila četvoročlana porodica i tom prilikom usmrtio četvoromesečnu bebu Dunju i njenu majku Jovanu (28).

On je još dodao da nije imao nameru da pobegne nego nije bio svestan šta radi, kao i da mu saobraćajac nije dozvolio da se vrati do mesta nesreće.

foto: Biljana Roganović

Prva komšinica nastradale Jovane Ljubić Milica priča da je Jovanu poslednji put videla pre nego što su krenuli na svadbu.

- Oko 12 sati Jovana je bila kod mene, razmenile smo šminku, a onda je ona otišla kod frizera. Bile smo bliske jer je moje dete samo 10 dana starije od nastradale bebe. Ne mogu da verujem da ih više nema - ispričala je Milica.

Dragiša radi u Prokuplju, dok je nastradalu majku diplomski delio do završetka pedagoške škole i dana kada bi zvanično postala vaspitačica.

(Kurir.rs/Novosti)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Reporteri Kurira sa presretačima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track