MIŠKOVIĆI ZAJEDNO PRED SUDOM: Ocu i sinu spojeno suđenje počinje 30. oktobra
Foto: Zorana Jevtić, Nebojša Mandić

Odluka Apelacionog suda

MIŠKOVIĆI ZAJEDNO PRED SUDOM: Ocu i sinu spojeno suđenje počinje 30. oktobra

Crna Hronika -

BEOGRAD - Specijalni sud u Beogradu odlučio je da se suđenje Miroslavu Miškoviću njegovom sinu Marku, Milu Đuraškoviću i ostalim optuženima, ponovo spoji u jedinstveni postupak i zakazao im početak ponovljenog suđenja za 30. oktobar.

Apelacioni sud u Beogradu nedavno je ukinio prvostepenu presudu kojom su Miškovići i Đurašković bili osuđeni za poresku utaju i naložio da im se suđenje ponovi za to delo, a Đuraškoviću i njegovim saradnicima i za zloupotrebe sa kruševačkim FAM.

foto: Nebojša Mandić

Sva trojica su zbog nedostatka dokaza istom odlukom Apelacionog suda pravosnažno oslobođeni optužbi za zloupotrebe sa putarskim preduzećima, zbog čega su bili prvobitno uhapšeni u decembru 2012.

Portparol suda Bojana Stanković rekla je da je krivično vanpretresno veće 3. oktobra usvojilo predlog tužioca za organizovani kriminal i donelo rešenje kojim je spojilo krivični postupak protiv Miškovića i protiv Đuraškovića i drugih zbog produženog krivičnog dela zloupotreba položaja odgovornog lica i krivičnog dela poreska utaja i odredilo da će se ubuduće voditi jedinstveni postupak.

U ovom slučaju prvobitno je vođen jedinstveni postupak od 10.decembra 2014. godine, jer su mahom isti optuženi iz Djuraškovićevog procesa za FAM bili optuženi i za zloupotrebe sa putarskim preduzećima.

U toku suđenja postupak je bio razdvojen prema Miroslavu Miškoviću da zbog zdravstvenih problema i mogućnosti da prisustvuje suđenju.

Stanković je napomenula da je sud predlog Miškovićevog branioca da se oglasi stvarno nenadležnim odbio kao neosnovan, imajući u vidu da su prethodno navedeni krivični postupci spojeni i da se vodi jedinstveni postupak.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Kurir)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track