VAPAJ ZORANA MARJANOVIĆA IZ ZATVORA: Molio je brata Miloša da mu spase "sve što ima"!
Foto: Dragana Udovičić, Dragan Kadić

OTKRIVAMO

VAPAJ ZORANA MARJANOVIĆA IZ ZATVORA: Molio je brata Miloša da mu spase "sve što ima"!

Crna Hronika -

BITKA Muž ubijene Jelene Marjanović tražio iz pritvora od brata da se hitno venča s devojkom, što je on uradio nedelju dana kasnije, a početkom oktobra Centar za socijalni rad dodelio Janu stricu Milošu

BEOGRAD - „Miloše, oteće mi Janu! Moraš odmah da se oženiš jer ćeš jedino tako moći da dobiješ starateljstvo nad njom dok sam ja u zatvoru. Uradite to što pre, ako je uzmu Krsmanovići, izgubiću je zauvek!“

Ovo su reči koje je rastrojeni Zoran Marjanović uputio bratu Milošu neposredno nakon što su mu 15. septembra inspektori na ruke stavili lisice i odveli ga u pritvor zbog sumnje da je ubio svoju suprugu, pevačicu Jelenu Marjanović, u aprilu prošle godine.

Bitka s vremenom

Kako saznajemo, Zoran je istog trenutka kad je ugledao policiju na vratima shvatio da je u velikom problemu, kao i da je, pored njegove, sada neizvesna i sudbina njegove ćerke Jane (6).

- Znao je da posle njegovog hapšenja ne postoji šansa da staratelji male Jane postanu njegovi roditelji. Brat Miloš mu se učinio kao jedino moguće rešenje, zbog čega je insistirao da se što pre oženi i kasnije kad je zadržan u pritvoru - kazao je za Kurir izvor. On napominje da je zbog komplikovanih procedura neophodno da Miloš istupi kao porodičan čovek.

- Imao bi daleko veće šanse od bilo kog Jeleninog rođaka iz porodice Krsmanović, prvenstveno u odnosu na njenu sestru Teodoru, koja je takođe najavila da će ući u bitku za starateljstvo - dodaje naš izvor.

foto: Dragana Udovičić

Nekoliko dana posle hapšenja Zorana, Miloš se venčao s devojkom Milicom.

- Oni su obrazložili venčanje njenom poodmaklom trudnoćom, a u stvari im se žurilo da što pre uđu u brak kako bi nastavili borbu za Janu. Nije im u tim trenucima bilo do svadbe i veselja, jer je Zoran uhapšen. Posle venčanja u opštini s kumovima, vratili su se u dom Marjanovića u Borči na svečani ručak - kaže naš sagovornik.

Zadržali dete

Početkom oktobra Centar za socijalni rad je po službenoj dužnosti oduzeo Zoranu Marjanoviću starateljstvo nad Janom. Staratelj detetu je zaposleni Centra za socijalni rad, a dete je smešteno kod strica Miloša. Ukoliko bi i Miloš bio uhapšen, onda bi Jana bila odvedena iz ove kuće.

Kako je Kurir pisao, i Zoran očajnički namerava da se oženi svojom devojkom Zoricom Mitrović kako bi nastavio bitku za dete i da bi ona mogla da ga posećuje u pritvoru.

foto: Zorana Jevtić

Advokat Marjanovića

TEODORA NEMA STATUS OŠTEĆENE

Nikola Dumnić, advokat Zorana Marjanovića, objašnjava za Kurir da je Teodora Krsmanović, sestra ubijene Jelene, koja je dobila poziv za saslušanje kao oštećena, izgubila ovaj status i da je saslušana kao svedok.

- Njom manipulišu ljudi koji je pogrešno savetuju radi lične medijske promocije. Intervencija odbrane nije usmerena protiv nje lično, niti ima bilo koji drugi cilj osim da se postupak uvede u zakonite tokove. Prema Zakoniku o krivičnom postupku, ona nikako ne može imati status oštećene - kaže Marjanovićev advokat.

Kurir / Ekipa Kurira

Foto: Dragana Udovičić, Dragan Kadić, Zorana Jevtić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO! Vulin kao Rambo! Ovo je kućni arsenal ministra odbrane!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track