NAPETO U BEOGRADU! VOJSKA KOTORANA OKUPIRALA ZGRADU: 30 škaljaraca upalo u sud!
Foto: Kurir

Kotorani okupirali zgradu u Katanićevoj

NAPETO U BEOGRADU! VOJSKA KOTORANA OKUPIRALA ZGRADU: 30 škaljaraca upalo u sud!

Crna Hronika -

Ilija Zec, označen kao jedan od vođa „škaljarskog klana“, koji je u ratu sa „kavčanima“, došao u Viši sud da svedoči u pratnji velike grupe mladića

Ilija Zec (28), kog su navodno bezbednosne službe Srbije i regiona označile kao glavnog pucača „škaljarskog klana“ iz Kotora, juče se pojavio u Višem sudu u Beogradu u pratnji tridesetak mladića.

Zec je, podsetimo, početkom juna uhapšen u spektakularnoj akciji policije u restoranu „Durmitor“, ali je ubrzo pušten iz pritvora.

Zec je juče došao u sud jer je trebalo da bude saslušan kao svedok u postupku koji se vodi protiv Dalibora Đorića, vlasnika kazina „Havana“ Vladimira Popovića Popa, kao i žandarma Vojislava Kostića zbog sumnje da su od vlasnika prodavnice za mobilne telefone iznudili 110.000 evra.

Zaposleni bez reči

Međutim, kako nije stigao na red, njegovo saslušanje je odloženo za novembar, a Zec je ceo dan strpljivo čekao u holu suda.

- Grupa od tridesetak mladića došla je sa Zecom u sud. Nikakvih problema nije bilo, naprotiv, ponašali su se izuzetno disciplinovano, takoreći kao vojska. Naime, pošto nisu mogli svi da uđu u sudnicu, kad ih je straža zamolila da se pomere i oslobode prolaz za ulazak u sud, svi su se bukvalno bez reči postrojili. Zaposleni su ostali bez reči, nikada do sada nisu videli ovakvu scenu u hodniku - priča sagovornik Kurira. On navodi da su mladići najverovatnije došli kao podrška Zecu.

Sagovornik Kurira podseća da uveliko bukti rat između škaljarskog i kavačkog kriminalnog klana, koji je do sada odneo nekoliko života.

foto: Kurir

Krvavi obračuni

- Ne biraju mesto i vreme da likvidiraju suparnike. Najverovatnije je zbog toga - zbog čoveka koji se dovodi u vezu s jednom od dve zavađene kriminalne grupe i dolazi sa slobode - bilo mnogo ljudi, što je i razumljivo ako se uzme u obzir da je vođa „kavačkog klana“ Slobodan Kašćelan posle ranjavanja u Novom Sadu izjavio da će sve članove „škaljaraca“ zbrisati s lica zemlje - podseća sagovornik Kurira.

Podsetimo, u policijskoj akciji u „Durmitoru“ je uhapšen i Miloš Nilović, zvani Runjo, navodno blizak Filipu Koraću, koji je desna ruka Luke Bojovića. Inače, na sledećem suđenju za iznudu u „Havani“, osim Ilije Zeca, trebalo bi da bude saslušan i Marko Perović, koji je takođe hapšen u „Durmitoru“. Inače, interesantno je da se ranije prezivao Marojević, ali je iz bezbednosnih razloga promenio identitet.

Oštećeni

MOGUĆE JE DA IM IPAK DUGUJEM

Zoran Topalović, vlasnik prodavnice za mobilne telefone, od kog su navodno trojica osumnjičenih iznudili 110.000 evra, juče je osumnjičenima oprostio batine, a priznao je da im je „možda i dugovao novac koji su od njega tražili“. Međutim, njegov partner u poslu Miloš Rilak u svojoj izjavi je ostao pri optužbama da nikad nije uzimao novac od okrivljenih i da samim tim nije bio na listi njihovih dužnika. On je ponovio i da je u „Havani“ bio brutalno pretučen jer je odbijao da Đoriću, Popoviću i Kostiću preda novac koji su tražili i nekretnine.

Kurir / Ekipa Kurira

Foto: Kurir

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

MUNJEVITA AKCIJA POLICIJE NA NOVOM BEOGRADU: 12 osoba uhapšeno ispred restorana Durmitor

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track