TURSKI PUČISTA UHVAĆEN NA KOSMETU: Pripadnik Gulenovog pokreta uhapšen u Prizrenu
Foto: Nebojša Mandić/Ilustracija

Biće danas saslušan

TURSKI PUČISTA UHVAĆEN NA KOSMETU: Pripadnik Gulenovog pokreta uhapšen u Prizrenu

Crna Hronika -

PRIŠTINA - U Prizrenu je uhapšen turski državljanin, pripadnik pokreta Fetulaha Gulena, na osnovu međunarodnog naloga za hapšenje.

Gulena, koji živi u SAD, turske vlasti optužuju da stoji iza prošlogodišnjeg neuspelog puča, što on demantuje. Prema odluci tužilaštva njemu je određen pritvor, saopštila je kosovska policija.

On je uhapšen u petak po podne u Prizrenu, a kako Koha prenosi, reč je o Uguru Toksoju, turskom državljaninu koji je predstavnik dobrovoljaca Gulenovog pokreta na Kosovu.

Određeno mu do 40 dana pritvora

Kosovski sud saopštio je danas da će turski državljanin, koji je uhapšen u Prizrenu, biti zadržan do 40 dana u pritvoru dok ne bude doneta odluka da li će on biti izručen Ankari. U saoštenju se navodi da će sud odlučiti da li bi U.T trebalo da bude izručen Turskoj, koja je izdala međunarodni nalog za njegovo hapšenje.

Kako Koha navodi, on je radio u fondaciji "Atmosfera" koja na Kosovu sprovodi obrazovne aktivnosti od 2004. godine. Uhapšen je na osnovu optužbi da je učestvovao u pokušaju puča u julu prošle godine u Turskoj.

Kako su saopštili kosovski sudski zvaničnici, on će biti danas saslušan, a imao je potrebna dokumenta i boravišnu dozvolu.

(Kurir.rs/Tanjug/Koha.net/Foto: Nebojša Mandić/Ilustracija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Evo zbog čega je pijani vozač jutros gazio ljude u Beogradu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja