ČETVOROSTRUKI UBICA IZ ŽARKOVA I DALJE ŠETA SLOBODNO: Decenija od ubistva porodice Obradović!
Foto: Privatna Arhiva

Policija još nije razrešila slučaj

ČETVOROSTRUKI UBICA IZ ŽARKOVA I DALJE ŠETA SLOBODNO: Decenija od ubistva porodice Obradović!

Crna Hronika -

BEOGRAD - Policija već deset godina istražuje brutalno ubistvo Dragice, Zorana i Željka Obradovića, kao i Maje Gostić u beogradskom naselju Žarkovo. Zločin koji još nije rešen dogodio se na Svetu Petku.

Podsetimo, porodica Obradović i devojka njihovog sina Maja Gostić ubijeni su u zgradi Spasenovićevoj ulici. Njihova tela zatekao je komšija, koji je odmah pozvao Hitnu pomoć i policiju.

- Prema zvaničnoj verziji događaja, ubica je ušao u zgradu i pozvonio na vrata Obradovića. Kada je Dragica otvorila, ispalio je nekoliko metaka i ubio je. U dnevnoj sobi je usmrtio Zorana, inače građevinskog preduzimača, a poslednje je pucao u Željka i Maju, nakon čega je pobegao - kaže naš izvor.

Porodica Maje Gostić je u izjavama za medije navodila da ne znaju zbog čega se njihova ćerka našla na meti ubica. Zločin se dogodio 27. oktobra 2007, a na žrtve je pucano je iz „škorpiona“ i ispaljeno je čak 56 metaka, a sumnja se da je Zoran ubijen zbog reketa koji su mu tražili.

Telo je pronašao komšija samo nekoliko sati nakon zločina. On je tada ispričao da je video da su vrata od stana bila otvorena i da je kada je provirio ugledao izrešetane prijatelje svuda po stanu. Komšija je posvedočio da je Dragičino telo bilo u lokvi krvi u hodniku, Željko je ležao na podu u kuhinji, dok je telo njegove devojke Maje bilo na sofi u trpezariji. Zoran Obradović, za koga su u policiji verovali da je meta napada, pronađen je izrešetan u sobi.

foto: Nebojša Mandić

Porodica ubijene devojke me gubi nadu da će policija otkriti ko je i zašto ubio Maju i Obradovićeve. Oni kažu da prate vesti, pogotovo kada policija reši neki zaboravljeni i stari slučaj, što im budi nadu da će i ubistvo njihove ćerke biti rešeno u dogledno vreme.

"Ne gubimo nadu da će se otkriti ko je pre deceniju zavio porodicu u crno, ali ne bih volela da prođem kao majka Jelene Marjanović, da umrem i ne saznam zašto nam neko ubi ćerku. Ne prođe ni dan da ne pomislim ko i zašto ju je ubio. Iskrena da budem, čini mi se da su u policiji zaboravili na ovo ubistvo, ali nada mi se budi kada čujem da su rešili neka stara ubistva. Zato verujem da tamo ima policajaca kojima je stalo da otkriju ubicu ili ubice", uz uzdah, gledajući sliku svoje ćerke, priča Majna majka Tanja Gostić.

Poslovni partner brutalno pretučen Prema njenim rečima, mada se da će neko iz policije ponovo aktivirati ovaj slučaj i dati na analizu rukavicu koja je pronađena u stanu u kojem se dogodilo ubistvo.

"Do nas su doprle razne priče, a jedna je da je Zoranov poslovni pratner neposredno pre ubistva brutalno pretučen. Čula sam da je sedeo u kafani sa dvojicom i da su se žustro svađali, nakon čega su ga izveli napolje i pretukli. Tada je intervenisala policija i sve legitimisala. Možda do ljudi koji su radili na ovom slučaju ta informacija nje doprla, ali priznajem da je za mene to čudna koincidencija. Takođe sam čula da se po Žarkovu priča da su danima ispred stana Obradovića viđali dvojicu muškaraca u nekom tamnom automobilu. Oni su navodno smao sedeli u automobilu s jastucima za vrat i osmatrali ulaz u zgradu. Nakon ubistva, jednostavno, niko ih nije viđao", rekla je Tanja.

Slobodan, Majin otac, ističe da je siguran da je obradoviće i njegovu ćerku ubio neko ko je bio blizak s tom porodicom. "Dragica je bila nepoverljiva i nikome nije otvarala vrata. Ona mi je pričala da ni policiji ne bi otvorila, jer nije želela da joj sin ide u vojsku, a kada se doda činjenica da su u stanu pronađene i šoljice za kafu iz kojih su ubica ili ubice pile, sve je još nejasnije", rekao je Slobodan. Ubijeni iz dva oružja Tokom policijskog uviđaja pronađeno je 56 čaura, kao i rukavica, za koju se veruje da je pripadala ubici. Utvrđeno je da su ubijeni overeni iz dve vrste oružja. Policija je takođe pronašla i Zoranovu beležnicu, u kojoj je uredno napisano ko mu sve i zašto duguje novac.

Tada je policija sumnjala da je motiv ubistva koristoljublje, jer se Zoran bavio građevinom, odnosno, na svom placu je sazidao zgradu i stanove je prodavao. U trenutku kada su ubijeni, Obradovići su se selili u svoj stan. Uhapšeni, pa pušteni Zbog ubistva Obradovića i Maje Gostić bili su uhapšeni Zoranov prijatelj i komšija Milija V. i bivši pripadnik MUP Milan P. a Rade R. i Milomir M. za iznudu. Međutim, tokom suđenja su oslobođeni. Oni su se teretili da su od Zorana pokušali da iznude 80.000 evra, ali su zbog nedostatka dokaza oslobođeni optužbe. Osuđen je samo Milan P. na dve godine zatvora zbog nedozvoljenog nošenja oružja.

J. I. - Foto: Privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Ekskluzivni snimak horora u Knez Mihailovoj! Pogledajte kako je čovek gazio ljude kolima u centru Beograda

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track