NOVI DETALJI! ŠTA PIŠE U NAREDBI TUŽILAŠTVA ZA SPROVOĐENJE ISTRAGE: Zoran se odvojio od male Jane na 40 minuta, Jelenu ubio za 10?
Foto: Dragan Kadić, Privatna Arhiva

osumnjičen da je sa 9 udaraca tupim predmetom ubio suprugu

NOVI DETALJI! ŠTA PIŠE U NAREDBI TUŽILAŠTVA ZA SPROVOĐENJE ISTRAGE: Zoran se odvojio od male Jane na 40 minuta, Jelenu ubio za 10?

Crna Hronika -

BEOGRAD - Zoran Marjanović se 2. aprila 2016. godine u periodu od 16.49 do 17.30 odvojio od ćerke Jane i brutalno ubio suprugu Jelenu.

Odsutan je bio desetak minuta, koliko mu je trebalo da počini zločin. Potom se vratio do deteta i prijavio nestanak žene, odnosno pozivao prijatelje i rodbinu, navodno je tražio i prijavio njen nestanak, pišu Novosti.

foto: Privatna Arhiva

Ovo je, saznaje list, suština naredbe za sprovođenje istrage koja se u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu vodi protiv Zorana Marjanovića, osumnjičenog da je sa devet udaraca tupim predmetom ubio suprugu.

Mlada žena usmrćena je u kanalu, a u nalazu veštaka se navodi i da je prvi udarac dobila u nogu, da je pala, a da je zatim vučena desetak metara do vode gde je i usmrćena.

Kako se saznaje, Zoran Marjanović je u odbrani naveo da su ga tokom šetnje sa ćerkom Janom po nasipu i dok je Jelena trčala, mimoišli jedan biciklista i čovek sa štapom.

foto: Nebojša Mandić

- Zoran pominje i četvoricu karatista iz lokalnog kluba, koji su ih zaobišli kolima na nasipu - navodi naš sagovornik. - To sve sada treba ispitati iznova. Jer njihovih izjava nema u spisima tužilaštva. Sporne su i izjave dosadašnjih svedoka. Čeka se nalaz veštačenja baznih stanica od tog dana. Toga još nema u spisima tužilaštva. On treba da locira tačno mesto sa kog je Zoran zvao rodbinu i prijatelje, ali i gde su u tom trenutku bili ostali Marjanovići.

Zoran je nestanak Jelene prvo prijavio policajcu Borisu Puciću iz Borče, koji je nedavno svedočio u tužilaštvu. Pucić, inače prijatelj bračnog para Marjanović, poslao je Zoranu u poruci telefone PS Borča i PU Beograd, kako bi prijavio nestanak.

foto: Aleksandar Jovanović Cile

Zatim je svojim vozilom došao do nasipa kako bi pretraživao teren. Pucić je, kako saznajemo, naveo da su se zaustavljali svakih 100 do 200 metara i silazili u kanal sa dunavske strane kako bi tražili Jelenu.

- Nikome nije padalo na pamet da traži Jelenu tamo gde je nađena sutradan, jer kako je objasnio, sve je sa te strane bilo čisto i vidljivo - kaže naš sagovornik. - Ipak, s obzirom na to da je okolo močvara sumnjalo se da je Jelena tu negde.

foto: Zorana Jevtić, Damir Dervišagić

Nastavak istrage protiv Zorana Marjanovića zakazan je za ponedeljak kada će biti saslušani novi svedoci.

- Diže se velika prašina oko tih svedočenja, a tu je vrlo malo konkretnih podataka - ističe naš sagovornik. - Recimo kada je Teodora Krsmanović ispitivana, ona je jasno rekla da se poslednja dva meseca pred Jeleninu smrt sa njom nije čula niti videla, jer su se posvađale.

Marjanoviću je na teret stavljeno teško ubistvo, ali ukoliko se pojave novi dokazi može da dođe i do prekvalifikacije dela. Posebno je sporan otisak stopala sa druge strane kanala, na kome je bilo Jelenine krvi. Do danas se ne zna kome pripada trag te obuće.

Nepoznanica je i muški DNK na donjem delu Jelenine trenerke i na domalom prstu, sa kog je skinuta njena venčana burma.

(Kurir.rs/Večernje novosti/Z. Uskoković/Foto: Kurir/Privatna arhiva)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(EKSKLUZIVNI SNIMAK) NIKAD OBJAVLJEN INTERVJU: Pogledajte kako su Marjanovići pričali dok još nije pronađeno Jelenino telo!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track