Najnovije vesti

ŠOK! MILIĆEV NA SLOBODI?! Ni 3 godine od nesreće nije otkrio čiji je kantrimen!
Foto: MUP

Ponovo pred sudom

ŠOK! MILIĆEV NA SLOBODI?! Ni 3 godine od nesreće nije otkrio čiji je kantrimen!

Crna Hronika

Osuđeni za izazivanje udesa u kom je 25. jula 2014. nastradao Luka Jovanović odslužio je dve trećine kazne i sada ima pravo da traži od suda uslovni otpust

Marko Milićev (36), vozač „kantrimena“ koji je osuđen na četiri i po godine zatvora zbog toga što je 25. jula 2014. na Brankovom mostu usmrtio Luku Jovanovića (21), a zatim pobegao s mesta nesreće, mogao bi već danas da se nađe na slobodi. Milićev, koji je do sada izdržao dve trećine zatvorske kazne, stekao je pravo na uslovni otpust.

Kako Kurir saznaje, on još uvek sudu nije podneo molbu, ali je pitanje dana kad će ona stići.

- Vozač „kantrimena“ je u pritvoru od septembra 2014, čime je odslužio dve trećine kazne i samim tim stekao uslov da sudu podnese molbu za uslovni otpust. To nije pomilovanje, to je zapravo mogućnost koju predviđa zakon i za mnogo teža krivična dela, odnosno čak i za osuđenike za ubistvo - objašnjava naš sagovornik.

Luka Jovanović

Radio u zatvoru

Prema njegovim rečima, tokom boravka u zatvoru, Milićev nije pravio probleme i nema disciplinske prekršaje.

- Prvi korak ka slobodi je molba, posle koje Uprava zatvora daje mišljenje o tome da li se zatvorenik socijalizovao, kako se ponašao prilikom odsluženja kazne, odnosno da li je poštovao pravila, izvršavao radne obaveze. U njegovom izveštaju svakako će biti plus to što je počeo da radi u industrijskom pogonu u KPZ Zabela - objašnjava naš sagovornik.

Prilikom donošenja odluke, krivično vanpretresno veće ispituje i osuđenika, koji mora da obrazloži zašto smatra da treba da dobije uslovni otpust.

Kantrimen nikad nije pronađen, foto: Printscreen

Vređao stražare

- Otežavajuća okolnost u njegovom slučaju je to što je posle nesreće pobegao u Kinu, gde je i uhapšen a potom i izručen Srbiji. Druga stvar je uznemirenje javnosti koje je izazvala nesreća koju je skrivio - navodi on i podseća da je tokom boravka u pritvoru, pre prebacivanja na odsluženje, Milićev imao jednu mrlju, odnosno „sparing“ s cimerima i vređanje stražara, zbog čega je bio prebačen u drugu ćeliju. Takođe, zbog teškog psihičkog stanja pokušao je da se ubije u ćeliji CZ tako što je žiletom probao da preseče vene.

Odbrana pred sudom

NIJE OTKRIO ČIJI JE „KANTRIMEN“

Ni tri i po godine od tragedije na Brankovom mostu u kojoj je nastradao Luka Jovanović istražitelji nisu uspeli da saznaju čiji je automobil Milićev vozio kobne noći, niti gde je on završio. Podsetimo, tokom suđenja on je izjavio saučešće porodici nastradalog i ponudio da plati odštetu. Rekao je da nije video mladiće pored automobila u srednjoj traci na mostu jer ga je „zaslepio blic selfija koji su pravili njegovi saputnici“. Međutim, ni na jedno pitanje o vlasniku niti modelu „kantrimena“ koji je vozio nije želeo da odgovori.

HRONOLOGIJA

25. jul 2014 - Luka je nastradao u nesreći na Brankovom mostu

29. avgust 2014 - Milićev je uhapšen po poternici Srbije u Kini

7. septembar 2014 - begunac je izručen Srbiji

28. oktobar 2015 - Treći osnovni sud kaznio ga je sa četiri i po godine zatvora

28. jun 2016 - Apelacioni sud potvrdio je presudu Milićevu

Kurir / J. Spasić - I. Milićević

Foto: MUP, Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Mama je otišla da trči i nestala je u travi! Ovo je rekla mala Jana o ubistvu pevačice Jelene Marjanović!

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...