OTEO ŽENU ISPRED KAFANE, SILOVAO JE PA POBEGAO! Policija traga za ovim muškarcem iz Prokuplja!
Foto: Privatna Arhiva, Biljana Roganović

Muškarac osumnjičen za napastvovanje

OTEO ŽENU ISPRED KAFANE, SILOVAO JE PA POBEGAO! Policija traga za ovim muškarcem iz Prokuplja!

Crna Hronika -

Z. J. (58) policiji prijavila da ju je u subotu uveče seksualno zlostavljao Vesko R. (40), s kojim je trinaest godina bila u vezi

Policija je raspisala poternicu za Veskom R. (40) iz prokupačkog sela Mala Plana zbog sumnje da je silovao Z. J. (58) iz Prokuplja, s kojom je trinaest godina bio u vezi.

Kako nam je potvrđeno u Višem tužilaštvu u Prokuplju, Z. J. je u subotu oko 22 sata prijavila da ju je Vesko R. silovao, a lekarskim pregledom je utvrđeno da žrtva ima crvenilo na obrazima i na levoj dojci. Lekari su uzeli bris sa genitalija, a tužilac je procenio da ima elemenata silovanja.

Oštećena Z. J. policiji je ispričala da se sa Veskom našla ispred prokupačke kafane „Toplica“, gde ju je on čekao u kolima.

Čekao je u kolima

- Rekla je da ju je na silu uvukao u kola i odvezao u svoju kuću u selu Mala Plana. Kako je navela, tamo ju je napao i maltretirao, naterao da se skine i da imaju seks mimo njene volje - potvrdio nam je izvor blizak policiji.

Z. J. je izjavila da je sa osumnjičenim bila u vezi 13 godina.

- Međutim, dok je davala izjavu, rekla je da joj je on zbog navodnog duga uzeo zlatne minđuše, mobilni telefon, 3.000 dinara i 200 evra - dodao je naš izvor.

Zasad nije poznato kako je Z. J. izašla iz kuće osumnjičenog, kao ni da li je još nekog bilo unutra kada se sve dešavalo. Takođe, nejasan je i motiv napada. S obzirom na to da je Vesko R. u međuvremenu nestao, policija je raspisala poternicu.

foto: Privatna Arhiva, Biljana Roganović

Meštanin koji živi nedaleko od kafane ispred koje se Z. J. našla sa osumnjičenim ispričao je za Kurir da je u subotu uveče preko puta kafane, na proširenom delu, stajao sivi „golf“, koji pripada Vesku R.

Kafana bila prazna

- Mislio sam da je neko od gostiju kafane, pa nisam obraćao pažnju. Kad sam ušao u lokal, unutra, osim vlasnika, nikog nije bilo. Posle, kad sam čuo šta se desilo, shvatio sam da je to taj „golf“ i zašto je bio parkiran tu - kaže Prokupčanin koji živi blizu kafane, koja se nalazi na izlazu iz grada prema Kuršumliji.

Biljana Roganović - Foto: Privatna arhiva

Problematična porodica

BRAT OSUĐEN ZBOG SILOVANJA

Kuća osumnjičenog je prilično zapuštena i teško je prići bliže, a na ogradi stoji znak da je u dvorištu opasan pas. Meštani sela Mala Plana kažu da se ova porodica doselila sa Kosova 1999. i da se nisu družili s meštanima. Za Veska ističu da je bio „nezgodan kad popije“.

- Ne verujem da ima nekog u selu ko ide kod njih. Pravo da vam kažem, i ne znam koliko braće ima. Znam da je jedan već ranije bio osuđivan za silovanje. Jedini koji nešto vredi je brat koji je policajac u Blacu. Svi ostali su strašno problematični i svi ih izbegavaju - rekao nam je meštanin sela.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

STRAŠNO! Nasilje nad ženama u Srbiji kroz statistiku!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track