KURIR SAZNAJE! PREDAJE SE SRPSKI NAJTRAŽENIJI BEGUNAC? Miša Banana lociran, uskoro u Srbiji!
Foto: MUP RS

POVRATAK

KURIR SAZNAJE! PREDAJE SE SRPSKI NAJTRAŽENIJI BEGUNAC? Miša Banana lociran, uskoro u Srbiji!

Crna Hronika -

Nakon što su se prošle nedelje predala dvojica saradnika Darka Šarića, bekstvo će uskoro okončati i najtraženiji iz grupe optuženih za šverc 5,7 tona kokaina

Rodoljub Radulović (68), zvani Miša Banana, kome se sudi u odsustvu zajedno sa Darkom Šarićem i ostalim optuženim za šverc 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike, odlučio je da okonča višegodišnje bekstvo i preda se srpskim vlastima, saznaje Kurir.

O njegovom povratku i nagodbi sa istražnim organima spekulisalo se u javnosti nekoliko puta. Prema saznanjima Kurira, Radulović je odluku o predaji doneo pre nekoliko dana, gotovo u isto vreme kada su se policiji predala još dvojica odbeglih pripadnika Šarićeve grupe - Petar Obradović i Nebojša Sretenović, a na slobodi ih je ostalo još deset.

Darko Šarić, foto: Dado Đilas

Miša lociran

- Domaće, ali i strane bezbednosne službe već duže vreme znaju gde se Radulović krije. Sama činjenica da i dalje nije uhapšen i isporučen Srbiji samo potvrđuje spekulacije da srpske vlasti s njim uveliko pregovaraju i da se čeka najpovoljniji trenutak za njegov povratak. Vrlo je izvesno da će on biti treći odbegli pripadnik grupe koji će slediti primer Obradovića i Sretenovića - kazao je za Kurir dobro obavešten izvor.

On napominje da će Radulovićev povratak otkriti još više detalja u vezi sa organizovanim švercom kokaina, ali i o vezama koje su članovi grupe imali s državnim vrhom.

- Poznato je da je Banana bio na vezi s Brankom Lazarevićem, šefom kabineta tadašnjeg ministra policije Ivice Dačića, a koji se zbog odavanja informacija Šarićevoj grupi i sam našao na optužnici. Njegovo svedočenje u tom pravcu podstaklo bi i ostale optužene da govore o saradnji s političarima - dodaje naš izvor.

Darko Šarić u pritvoru od marta 2014. godine, foto: MUP

„Balkanski ratnik“

Radulović je napustio Srbiju u 2009, tri meseca uoči zaplene tri tone kokaina u Urugvaju, tokom operacije „Balkanski ratnik“. Na Interpolovoj poternici nalazi se od marta 2011, kada su ga srpske vlasti, u saradnji domaćih i stranih obaveštajnih službi, označile kao drugog čoveka Šarićeve grupe. Nakon podizanja optužnice sudi mu se u odsustvu, a ranijom presudom, koja je kasnije ukinuta, bio je osuđen na 12 i po godina zatvora.

I. Milićević - J. Spasić

Radulović blizak sa moćnicima

SUSRETI S POLITIČARIMA

Lider SPS i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ranije je potvrdio da je porodični prijatelj Rodoljuba Radulovića, tvrdeći da nije znao čime se bavi. Navodno je i bivši predsednik Srbije Boris Tadić poznavao Bananu, dok su mediji pre nekoliko godina preneli da je počasni funkcioner DS Dragoljub Mićunović priznao da je sa odbeglim pripadnikom kriminalne grupe bio jedanput na večeri.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO! Direktor RTB Bor beži iz Srbije?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track