UŽAS! JOVO BESLAĆ IZGUBIO ĆERKU I ŽENU: Zla sudbino, što su one poginule, a ne ja...
Foto: RTV OK

Udes kod Kovačice

UŽAS! JOVO BESLAĆ IZGUBIO ĆERKU I ŽENU: Zla sudbino, što su one poginule, a ne ja...

Crna Hronika -

Jovo Beslać jedini preživeo sudar s kamionom. Pored ćerke i majke, Milice (16) i Tanje Beslać (37), u nesreći kod Kovačice stradala i srpska bodi-bilderka Branislava Jovanović (48)

Kako dalje? Znam da moram, zbog Nenada, nema sad nikog osim mene, ali ne znam da li ću moći... Zašto one, zašto ne ja? Zla sudbino... - kroz jecaje je juče govorio Jovo Beslać (42), koji je u stravičnoj nesreći u nedelju oko 17 časova ostao bez ćerke Milice (16), fitnes-šampionke, i supruge Tanje (37).

U nesreći je poginula i srpska bodi-bilderka Branislava Jovanović (48), dok je Jovo Beslać, koji je vozio „folksvagen boru“, povređen.

Znak „stop“

Oni su se vraćali sa Svetskog prvenstva u Rumuniji kada je kod Kovačice na njihov automobil naleteo kamion iz Novog Pazara. Pretpostavlja se da je Beslać izleteo na put sa prvenstvom prolaza.

Dom porodice Beslać, foto: Privatna Arhiva

Dok u rukama steže i ljubi slike ćerke i supruge, Jovo jedva drži glavu. Na vratu ima okovratnik zbog preloma ramena, po glavi i telu brojne modrice.

- Odvezao sam je na Svetsko prvenstvo u Rumuniju i vratio je, ali ne njenoj, nego drugoj kući. Užasno je ovo što se dogodilo. Daju mi lekove, ali ne pomaže... - priča neutešni otac, kome je od porodice ostao još samo dvanaestogodišnji sin Nenad.

Branislava Jovanović, foto: Privatna Arhiva

Kuća u Poljskoj 12 zavijena je u crno. Uz Beslaće su neprekidno rodbina, brojni prijatelji, komšije. Iako je na desetine ljudi u dvorištu, čuju se samo šapat i jecaji. Jovo jedva progovara.

- Znak „stop“ stoji na 20 metara od raskrsnice, tako da ga je teško videti. Pretpostavio sam da se radi o putu sa prvenstvom prolaza. Ali onda je s desne strane naleteo kamion i udario me. Milica i Tanja su na licu mesta ostale mrtve, dok je gospođa Branislava davala znake života. Ali znalo se da neće preživeti jer joj je glava bila smrskana. Njena glava i glava moje devojčice bile su jedna pored druge, smrskane - kroz suze priča otac Jovo.

A samo do pre dva dana ništa nije slutilo na ovoliku tragediju. Beslaćima je, činilo se, konačno krenulo u životu. Nakon više godina podstanarstva uselili su se u svoju kuću, nedavno zakupili i kafanu i nadali se da su loša vremena za njima. Jovo je izbegao iz Like, sam sa svojih deset prstiju uspeo je da porodici stvori dom. Deca dobri đaci, Nenad učenik šestog razreda osnovne škole, a Milica drugi razred Srednje saobraćajne škole u Somboru. Milica je bila jako uspešna fitnes-takmičarka.

Milica i Tanja Beslać, foto: Printscreen

Strašan gubitak

Tanjina sestra Suzana ne odvaja se od zeta i sestrića.

- Moramo svi biti jaki zbog Nenada, ali kako... Mnogo su se voleli on i Milica. Ona je brinula o njemu, pomagala mu, obožavala ga je. Ogroman je ovo udarac za njega, još je dete i treba mu i majka i sestra. Sve ćemo učiniti da izraste u zdravog momka - tiho priča Suzana. Trener o Milici

BILA JE UPORNA

Za mladu sportistkinju reči hvale ima i njen dugogodišnji trener Nataša Kubik.

- Bila je kod mene u fitnes-klubu „Kleopatra“ punih 10 godina. Došla je sa šest i bila jedna od upornijih. Izdržala je godine i godine treninga dok nije otišla na prvo takmičenje. Od tada niže samo uspehe. Ovo je ogromna tragedija i gubitak za grad, ali i celu Srbiju - kroz suze kaže Nataša Kubik.

ORAH GA ZADRŽAO

- Automobil „folksvagen bora“ udario je u kamion novopazarskih registracija, koji je prevozio repu

- Kamion je izgubio kontrolu, oborio znak za autobusko stajalište, udario u autobusku stanicu, pa u orah pored kuće

- Od siline udarca autobusko stajalište u koje se kamion zakucao nestalo je iz ove ulice

Uspeh na prvenstvu

PONOSNA ZBOG ČETVRTOG MESTA

„Svetsko prvenstvo - 4. mesto“ i jedan smajli. Tako je s ponosom Branislava Jovanović potpisala svoju poslednju fotografiju na Fejsbuk profilu, samo dan pre kobne nesreće kod Kovačice. Branislava Jovanović bila je operativni trener i sudija u BBFK klubu BIM džim u Barajevu.

Kurir / Jasminka Miljuš

Foto: Printscreen, Privatna arhiva, RTV OK

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track