NADA DALA ŽIVOT DA ZAŠTITI PORODICU: Odgurnula sina kada je videla da pada bandera, i mužu umrla na rukama
Foto: Marina Lopičić

pOTRESNO

NADA DALA ŽIVOT DA ZAŠTITI PORODICU: Odgurnula sina kada je videla da pada bandera, i mužu umrla na rukama

Crna Hronika -

Odgurnula je Nenada ka klupi, a bandera je pala direktno njoj na glavu. Dušan je kleknuo kraj nje, držao ju je za ruku i mazio, priča očevidac stravične nesreće u Putincima kod Rume

Da komšija Dušan nije video da kamion izleće iz krivine i povikao nam da bežimo, svi bismo bili mrtvi. Nažalost, Nada je žrtvovala svoj život kako bi spasla sina Nenada.

Nada Mitić sa suprugom i sinovima, foto: Privatna Arhiva

Ovim rečima započinje priču za Kurir Zoran J., očevidac stravične nesreće koja se u ponedeljak ujutro dogodila u Putincima. Podsetimo, vozač kamiona M. S. udario je u banderu, koja je pala i usmrtila Nadu Mitić (48) ispred njene porodične kuće. Hrabra žena sekund pre nesreće odgurnula je sina Nenada i tako mu spasla život.

Krvavi mladić

- Tog jutra me je najpre probudio jak udarac. Izašao sam i video da je bela „škoda“ udarila u drvo ispred kuće Mitića, a da komšija Nenad uvodi u dvorište krvavog mladića kako bi mu pomogao. On je odmah pozvao roditelje Nadu i Dušana, pa sam došao i ja da bismo izgurali „škodu“ na put - objašnjava komšija Zoran.

Kako kaže, samo desetak minuta posle toga, dok su svi stajali u blizini automobila, Dušan Mitić je počeo da viče da se sklanjaju.

- Iz pravca Inđije ka nama je jurio kamiončić koji je sve vreme krivudao. Izgubio je kontrolu, poleteo ka kanalu i udario u banderu, koja je počela da pada. U tom trenutku Nada je vrisnula. Odgurnula je Nenada ka klupi ispred kuće, a bandera je pala direktno njoj na glavu - priča uznemireni Zoran.

On dodaje da se kamion nakon udarca u veliku drvenu banderu zakucao u slupanu „škodu“ i u potpunosti uništio automobil.

- Pritrčao sam da im pomognem i video da je Nadina glava potpuno krvava. Od siline udarca ona se momentalno onesvestila. Dušan je kleknuo kraj Nade, držao ju je za ruku i mazio. Pozvao sam Hitnu pomoć i policiju i prijavio šta se dogodilo, ali je ona, nažalost, na mestu ostala mrtva - kaže naš sagovornik.

foto: Printscreen

1 Oko 7.40 automobil marke „škoda“, koji je nailazio iz pravca Inđije, proklizava i udara u drvo ispred kuće porodice Mitić

2 Nenad Mitić izlazi napolje. Doziva roditelje, a zatim izvodi lakše povređenog vozača i odvodi ga u kuću da se umije

3 Nada i suprug Dušan izlaze, pridružuje im se komšija Zoran. Zajedno pokušavaju da izguraju automobil na put. Pridružuju im se Nenad i vozač „škode“

4 Posle 10 minuta Dušan se okreće i vidi da iz prvaca Inđije nailazi manji kamion. Primećuje da krivuda putem i da ide prema njima. Svima viče: Bežite!

5 Svi trče prema kapiji. Nada Mitić se okreće, vidi da kamion udara u banderu i da ona pada na njih. Odguruje sina Nenada koji pada na klupu

6 Bandera Nadi pada direktno na glavu, a kamion udara u zaglavljenu „škodu“ i zaustavlja se. Nesrećna žena ostaje na mestu mrtva, pred očima sina i supruga

Zoran J. objašnjava da su se u kamionu, pored vozača M. S., nalazila dvojica muškaraca, kao i da su svi uspeli da izađu iz vozila i sačekaju policiju.

- Policajci su razgovarali s njima i odmah ih pustili, dok su M. S. uradili alko-test i priveli ga. On je sve vreme hladnokrvno stajao pored Nadinog tela, ni reč nije rekao, kao da se ništa nije dogodilo - priča Zoran.

Odgajila trojicu sinova

Naš sagovornik objašnjava da ga je nesreća veoma potresla, naročito jer je blizak s Mitićima, koji su mu prve komšije.

- Nada je bila divna žena, domaćica, odgajila je tri sina. Nikada nije radila jer je želela da se brine o deci, koju je zaista izvela na pravi put. Dušan je pričao da će uskoro u penziju i da će onda konačno provoditi dovoljno vremena zajedno. O njihovoj deci ne znam šta da kažem, divni mladi momci, završili školu, zaposlili se, a ovaj ih je zavio u crno i uništio im dom - kaže komšija.

Vozač u policiji

PIO SAM CELU NOĆ

M. S. (37), kome je određen pritvor do 48 sati, navodno je vozio pod dejstvom alkohola.

- On je imao više od dva promila alkohola u krvi kad je priveden. Navodno, ispričao je da je cele noći bio u nekoj kafani u Temerinu, nakon čega je pokupio dvojicu kolega i krenuli su kamiončićem da rade - kaže naš izvor upućen u istragu. Navodno, živi u okolini Inđije, a nedavno ga je napustila supruga.

Kurir / Jelena Ivić

Foto: Marina Lopičić, Privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Ko će otići u zatvor zbog pogibije dvojice muškaraca na auto-putu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja