MARKO NICOVIĆ ZA KURIR: Korumpirani policajci su prebili inspektora Milana Trticu iz Parova
Foto: Printscreen, Nebojša Mandić

nekadašnji šef beogradske policije O NAPADU NA BIVŠEG KOLEGU

MARKO NICOVIĆ ZA KURIR: Korumpirani policajci su prebili inspektora Milana Trticu iz Parova

Crna Hronika -

Milan Trtica je pričom u emisiji na TV Hepi razotkrio policajce koji su u sprezi sa kriminalom, brutalno prebijanje je opomena, kaže bivši šef beogradske policije

Marko Nicović, nekadašnji šef beogradske policije, tvrdi za Kurir da iza brutalnog prebijanja bivšeg inspektora Milana Trtice, nakon njegovog gostovanja u „Parovima“ na TV Hepi, stoje korumpirani policajci koji su želeli da ga ućutkaju. Trtica je napadnut u nedelju ispred svoje zgrade na Voždovcu i nalazi se u komi.

Nicović, koji je inače bio šef Trtici početkom devedesetih godina, kaže da ga se seća kao dobrog i vrednog radnika i da su svojevremeno odlično sarađivali.

Dobar policajac

- Milan je odličan i čestit inspektor, podseća ma na čuvenog njujorškog policajca Franka Serpika, po kom je snimljen istoimeni film sa Alom Paćinom u glavnoj ulozi. I Serpiko je provalio da u policiji ima korumpiranih kolega i da rade sa drogom, on ih je razotkrio i jedva preživeo - priča Nicović.

Nicović smatra da je Milan toj emisiji verovatno izneo neke informacije koje su pogodile interes mafije i da je pomenuo i neku priču u kojoj su se prepoznali neki policijski službenici.

- Verujem da iza njegovog prebijanja stoje loši policajci koji su bili u vezi s kriminalcima, a koji su se zabrinuli da bi on mogao da iznese neke tvrdnje koje bi ih ugrozile - priča Nicović.

Potpis mafije

Naš sagovornik napominje da u redovima policije još ima onih koji su imali spregu s kriminalnim svetom iz devedesetih godina.

- Trtica nije spadao u red korumpiranih jer bi, u suprotnom, živeo mnogo bolje nego što živi sada. On bi imao stan, luksuzan automobil i vikendicu na moru. Ovo prebijanje mu je opomena, pokušaj da se privremeno onesposobi da ne bi nastavio da iznosi priče u javnost. Takav napad ima potpis mafije, jer samo oni prvo sakate, pa ubijaju - kaže on.

Al Paćino, foto: Profimedia

Nicović objašnjava da je sprega policije i mafije jaka.

- Policajci su redovno bili u pratnji kriminalaca jer su im obezbeđivali lak prolaz uz policijsku značku, ali im i odavali informacije i upozoravali ih. Zato su ga i napali po istom principu - dodao je Nicović.

Komšije

MILAN ŽIVI SKROMNO

Komšije Milana Trtice kažu da je on u stanu u Kumodraškoj ulici živeo sam otkako se razveo.

- Pre nekoliko godina je ostao bez posla, pa više nije radio, živeo je baš skromno. Veoma je fin komšija i zatečeni smo zbog toga što mu se dogodilo. Ljudi iz obližnjeg tržnog centra su videli da ga neko napada, pa su oni i pozvali Hitnu pomoć i policiju. Zanimljivo je da u ovom delu ulice ne postoje nadzorne kamere - pričaju komšije iz Kumodraške.

Kurir / J. I.

Foto: Printscreen, Nebojša Mandić, Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV NA LICU MESTA) SPECIJALCI SA DUGIM CEVIMA OPKOLILI ZGRADU: U toku akcija na Kanarevom brdu, ceo kvart EVAKUISAN

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track