IZGUBIO GLAVU ZBOG KLIMA UREĐAJA: Luka koji je poginuo u konobi Akustik je unuk našeg poznatog glumca!
Foto: Zorana Jevtić, Privatna Arhiva

IZGUBIO GLAVU ZBOG KLIMA UREĐAJA: Luka koji je poginuo u konobi Akustik je unuk našeg poznatog glumca!

Crna Hronika -

Luka Mišković (26), koji je ubijen ispred konobe „Akustik” na Dorćolu, pošto je prethodno pretio osoblju restorana i ranio vlasnika Jakšu Šćekića (33), unuk je čuvenog jugoslovenskog i srpskog glumca Janeza Vrhoveca.

Luka Mišković, koji je odranije poznat policiji, ubijen je 24. septembra ispred konobe „Akustik” u ulici Cara Dušana na Dorćolu. Nakon što je pretio osoblju, zamolili su ga da izađe iz restorana. Tada je izbila rasprava, nakon koje je Luka otišao, da bi se vratio sa pištoljem i otvorio vatru na vlasnika i ljude ispred restorana. Policajac mu je naredio da spusti oružje, što je on odbio, zbog čega je upucan, navode očevici.

Kako nezvanično saznajemo, problematični mladić je bio unuk čuvenog glumca Janeza Vrhoveca, koga pamtimo po ulogama u vrhunskim delima jugoslovenske kimenatografije poput „Ljubav i moda”, „Užička republika”, „Derviš i smrt”...

foto: Zorana Jevtić

- Ubijeni Luka Mišković je unuk Janeza Vrhoveca, čuvenog jugoslovenskog glumca slovenačkog porekla. On mu je rođeni deda. Luka je iz ugledne i veoma poštovane porodice, u kojoj su svi školovani i obrazovani. Njegova majka Dana Vrhovec je ugledni vajar i jedna kulturna žena. Nažalost, nedavno je izgubila sina, i veoma teško podnosi sve što se dešava. Njen sin jeste bio problematičan, i ranije je imao sukob sa policijom, ali nije zaslužio da završi onako. Ipak je bio mlad i trebalo mu je pomoći - ispričao je izvor.

Prema rečima izvora, malo je poznat privatni život čuvenog glumca, a ni mnogi koji su poznavali Luku nisu znali da mu je deda bio čuveni glumac.

- Luka nije isticao da mu je Janez deda, tako da mnogi iz okruženja nisu to ni znali. Nažalost, bio je više poznat po problematičnom ponašanju, ali samo njegova majka zna kako je bilo njemu - navodi izvor.

Inače, Dana Vrhovec, majka ubijenog mladića, nedavno je uputila pismo Višem javnom tužilaštvu u Beogradu u kojem traži pravdu za svog sina i pita se zbog čega, kako ona kaže, policajac ili pripadnik obezbeđenja noćnog kluba sa značkom policije ne odgovara za svoje postupke.

- Svi smo videli da je bio jako tučen po glavi i da je upucan sa strane u grudni koš, najverovatnije dok je bežao. Po onome što smo čuli, policajac u civilu, koji je bio naoružan, nije se identifikovao pre nego što je likvidirao Luku. Ako je taj čovek zaista policajac, onda se valjda podrazumeva da je obučen za takve situacije, da zna šta radi, da je vičan oružju, pa samim tim kada puca, onda puca da onesposobi, a ne da samovoljno izvrši egzekuciju, naročito jer je Luka bio sam u toj situaciji - navodi Lukina majka u pismu i dodaje da ne želi osvetu, već traži da se odgovorna osoba kazni, da ne bi ponovila isti ili sličan zločin.

Sukob prethodio pucnjavi?

Prema ranijim rečima osoblja restorana, Luka je se u konobi sukobio sa osobljem i raspravljao sa menadžerom zbog klima-uređaja iz kojeg je curilo, nakon čega je zamoljen da izađe.

Kako navode, napolju je nastala žučna svađa sa vlasnikom kafane Jakšom Šćekićem, a zatim je Luka otišao, da bi se vratio sa pištoljima, i tada otvorio vatru na ljude ispred restorana.

(Kurir.rs/Alo/N.G.)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO! Štrajk u pošti ugrožava celu Srbiju !

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track