SRBIMA SE SUDI ZBOG ČETVOROSTRUKOG UBISTVA NA KIPRU: Osumnjičeni za mafijašku likvidaciju u Aja Napi 2016.
Foto: PrintScreen

Uhapšena dvojica naših državljana

SRBIMA SE SUDI ZBOG ČETVOROSTRUKOG UBISTVA NA KIPRU: Osumnjičeni za mafijašku likvidaciju u Aja Napi 2016.

Crna Hronika -

Naši državljani, čija imena nisu saopštena, uhapšeni godinu i po dana nakon mafijaške likvidacije u restoranu u Aja Napi. Jedan uhvaćen u Rusiji, drugi u Makedoniji, proces izručenja već počeo

Dvojica Srba čija imena nisu saopštena uhapšena su pod sumnjom da su učestvovala u mafijaškoj likvidaciji na Kipru pre godinu i po dana, kada su u restoranu u Aja Napi ubijene četiri osobe. U zločinu je učestvovao još jedan Srbin, Dejan Loj (42), koji je u međuvremenu osuđen na dve doživotne kazne zatvora.

Prema informacijama koje su preneli kiparski mediji, jedan od dvojice Srba koji su od juna 2016. bili u bekstvu uhapšen je u Rusiji, a drugi u Makedoniji. Kako se navodi, proces ekstradicije već je započet i očekuje se da će oni uskoro biti izvedeni pred sud na Kipru.

foto: PrintScreen

Jasni dokazi

- Policija ih je dugo tražila i sada su uhapšeni. Tokom istrage ubistva ustanovljeno je da su dvojica srpskih državljana došla na Kipar s namerom da izvrše zločin - izjavio je kiparski ministar pravde Jonas Nikolau.

On je dodao da se tokom istrage došlo do dokaza o umešanosti srpskih državljana.

- Danas stižemo do završetka celokupne istrage i do poslednjih aspekata u ovom slučaju - rekao je ministar.

Nameštaljka

Podsetimo, zločin se dogodio 23. juna 2016, kada su ubijeni biznismen Fanos Kalopsidiotis, policajac Elijas Hadjieftimiju (46) i njegova supruga Skevi (39), kao i Albanac Jani Vogli, koga je policija označila kao potencijalnog naručioca ubistva, i koji je najverovatnije slučajno stradao. Na suđenju su Kipranin Panajotis Pentafkas i Dejan Loj osuđeni na ukupno četiri doživotne robije zbog ubistva s predumišljajem. Još četiri osobe umešane u zločin priznale su krivicu, Mario Kristodulo (39) zvani Beni i Karalambos Andreo dobili su doživotnu robiju, Benijeva devojka Sofija Gregori godinu dana zatvora, a Sotira Neofito pet meseci.

Inače, Dejan Loj radio je kao obezbeđenje za Albanca Jana Voglija, ali je u noći kada se dogodio zločin čuvao Fanosa Kalopsidiotisa. Nekoliko trenutaka pre nego što su dvojica atentatora upala u restoran, Loj je otišao u toalet, što je bio signal za početak akcije. Inače, za stolom s biznismenom bilo je i njegovo dvoje dece, ali su oni preživeli kišu metaka.

Jelena Ivić - Foto: PrintScreen; Dragana Udovičić

foto: Dragana Udovičić

Živeli u komšiluku

BIZNISMEN VOLEO CECINE PESME

Ubijeni biznismen s Kipra živeo je u istom delu grada Aja Nape u kojem pevačica Svetlana Ražnatović ima vilu. Navodno je čak Fanos Kalopsidiotis bio Cecin fan.

- Fanos je voleo da sluša Cecu Ražnatović. Uz njenu muziku je naučio i nekoliko srpskih reči - ispričao je komšija koji živi blizu kuće ubijenog biznismena.

foto: PrintScreen

Detalji istrage

ZAPALILI AUTO NAKON ZLOČINA

Policijski inspektor koji se bavio ovim slučajem Andreas Angelides izjavio je tokom istrage da je Mario Kristodulo radio za Voglija i da je on nabavio oružje, a njegova devojka Sofija čekala je u kolima ispred restorana. Automobil je kasnije pronađen, ali je bio spaljen.

- Beni je nabavio oružje kojim su ubijene žrtve u restoranu. On je Voglijev glavni čovek - rekao je inspektor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track