TRI GODINE OD NESREĆE NA ADI HUJI Goran Stajić: Na televiziji sam saznao da se moja Beba udavila
Foto: Zorana Jevtić, Privatna Arhiva

Ispovest oca poginule devojke

TRI GODINE OD NESREĆE NA ADI HUJI Goran Stajić: Na televiziji sam saznao da se moja Beba udavila

Crna Hronika -

Nisu objavili imena i prezimena, ali sam u istom trenutku osetio kao da me je nešto preseklo, kaže Goran Stajić posle pogibije troje mladih u Dunavu, kada je BMW sleteo u reku sa šetališta

Nas dvoje smo bili mnogo vezani. Sećam se da je bilo dovoljno da se pogledamo i da znamo šta mislimo. I danas osećam da nas nije sasvim napustila, a utehu mi daje jedino nada da je sada možda na nekom boljem mestu.

Goran Stajić, foto: Zorana Jevtić

Ovo u ispovesti za Kurir kaže Goran Stajić, otac Anastasije Bebe Stajić (16), koja je pre tri godine poginula sa dvoje drugova kad je BMW sa šestoro mladih uleteo u Dunav sa šetališta na Adi Huji.

Anastasija Beba Stajić, foto: Privatna Arhiva

Pala u nesvest

Prisećajući se kobnog dana, Stajić objašnjava da je u to vreme bio u Švajcarskoj.

- Bila je udarna vest na televiziji da je auto sa šestoro mladih sleteo u Dunav, a da je troje nastradalo. Nisu objavili imena i prezimena, ali u istom trenutku osetio sam kao da me je nešto preseklo preko stomaka. Zvao sam kući i pitao za Bebu. Supruga me je uveravala da ona spava i da je sve kako treba, ali već dva sata kasnije moje najcrnje slutnje su se obistinile - priča nesrećni otac.

Svako ima svoju bol

NE KRIVIM VOZAČA

Goran Stajić kaže da ne krivi vozača BMW Dušana Jovanovića i da veruje da i on, kao i roditelji nastradale dece, nosi svoju bol u sebi.

- Tog mladića nisam poznavao. On je mlad momak koji će, nažalost, svoj krst nositi dok je živ. Nijednog trenutka nisam pomislio da mu je lako i verujem da, kada bi mogao da vrati vreme, tako nešto ne bi uradio. Verujem da postoje trenuci kada je njemu možda i mnogo teže nego nama - rekao je Stajić.

Stajić ističe da ga je u prvom trenutku najviše mučila misao da se Beba borila za život u ledenoj vodi. Međutim, iz obdukcionog nalaza je saznao da je ona nakon sletanja u vodu bila u nesvesti.

- Beba je bila odličan plivač, a pomisao da se davila u ledenoj vodi parala mi je grudi. Ipak, obdukcija je utvrdila da je ona kad je automobil udario u vodu, ostala bez svesti. Isto je bilo i sa Nemanjom, koji je bio vaterpolista. Da su bili svesni, verujem da bi se i oni izvukli i da bi sigurno i Milošu pomogli - uveren je otac nastradale devojke.

foto: Printscreen

Kurir na šetalištu na Adi Huji

PUT ZABLOKIRAN, SVI I DALJE PAMTE TAJ DAN

Ubrzo nakon tragedije put sa kojeg je BMW sleteo u reku blokiran je bankinom, a tako je i danas. Na mestu gde su tela izvučena iz vode postavljena je spomen-ploča s fotografijama žrtava. Pomalo apsurdno, iznad spomen-ploča nalazi se tabla s natpisom „Dobro došli na Adu Huju“.

- Niko od nas neće zaboraviti dan kada se tragedija dogodila, vapaje dece iz vode. Desetorica kolega napravila su lanac, te su uspeli da izvuku troje. Da je bilo sreće da su se svi spasli, ali nažalost... - rekao nam je konobar u restoranu „Carska ohota“.

foto: Zorana Jevtić

Stajić objašnjava da je u protekle tri godine više puta sanjao kako razgovara s ćerkom.

- Jednom mi je u snu rekla: „Znam da vam mnogo nedostajem“. Probudio sam se i zaplakao. Beba nam fali u svakom trenutku. Dok sam živ, ona će biti u mom srcu - kaže otac dok nam na ruci pokazuje njen istetovirani lik.

Preselili se u drugi stan

Stajić, koji ima i stariju ćerku, kaže da su se nakon tragedije preselili u drugi stan.

- U starom nas je sve podsećalo na Bebu. U šta god da smo pogledali, podsećalo nas je na nju. I u novom stanu ona ima svoju sobu - priča Stajić dok nam pokazuje sobu prepunu Anastasijinih fotografija.

On objašnjava da je prošle godine organizovao i memorijalni turnir u tenisu u znak sećanja na njegovu ćerku kako bi na taj način uticao na mlade da se sklone s ulica.

Činjenice

TROJE PREŽIVELO

- Jeziva tragedija dogodila se 22. novembra 2014.

- Sa Anastasijom, čiji je nadimak bio Beba, nastradali su i Nemanja Antić (18) i Miloš Janković (20), koji je bio u gepeku automobila

- Nesreću su preživeli vozač BMW Dušan Jovanović (19), Luka Višnjić (20) i Milica Jokić (18), koji su zahvaljući zaposlenima u restoranu „Carska ohota“ uspeli da isplivaju

Kurir / Jelena Rafailović

Foto: Zorana Jevtić, Privatna arhiva, Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track