UHVAĆENI: Srbi ukrali jedanaest automobila u Beču
Foto: Shutterstock

Razbijena naša banda u Austriji

UHVAĆENI: Srbi ukrali jedanaest automobila u Beču

Crna Hronika -

Policija je odmah počela istragu koja ih je dovela do pedesetosmogodišnjeg Srbina, za koga se utvrdilo da je vozila prebacivao u Srbiju preko Mađarske i Rumunije

Dvojica Srba uhapšena su u Beču zbog sumnje da su od maja ove godine ukrali 11 automobila iz podzemnih garaža i prodavali ih u Srbiji. Osumnjičeni su iz Požarevca i Petrovca na Mlavi, a policija ih je neko vreme pratila.

- U maju je počela serija krađe automobila. Policija je odmah počela istragu koja ih je dovela do pedesetosmogodišnjeg Srbina, za koga se utvrdilo da je vozila prebacivao u Srbiju preko Mađarske i Rumunije - navodi se u medijima.

Sredinom novembra mađarska policija je obavestila austrijske kolege da je osumnjičeni Srbin sa još jednim kolegom prešao granicu i da putuje u Beč. Dvojac nije ni sumnjao da ih na vratima garaže čekaju policijske jedinice.

- Pronađeno je čak 1.500 potvrda o registraciji koje je izdala agencija za osiguranje. Istraga je pokazala da su ukrali ukupno jedanaest automobila i napravili štetu od 316.000 evra. Ukradeno je šest „mazdi CX5“, dva „ford mondea“, „ford kuga“, „tojota RAV 4“ i BMW 225 - navode mediji.

Kurir / J. I.

Foto: Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track