Najnovije vesti

GODINU DANA OD NESTANKA DEVOJČICE Očajni roditelji: Barbara (15) će se vratiti!
Foto: Saša Urošev

Patnja

GODINU DANA OD NESTANKA DEVOJČICE Očajni roditelji: Barbara (15) će se vratiti!

Crna Hronika

Ne napušta nas nada da ćemo pronaći našu devojčicu i da će nam doći kući. Svaki dan teži je od prethodnog, suočeni smo s beskrajnom tugom, kažu roditelji Barbare Vitez iz Sente

Pre tačno godinu dana netragom je nestala Barbara Vitez (15) iz Sente, a njeni roditelji Melinda i Endre ne prestaju da gube nadu da će je pronaći.

Agonija kojoj nema kraja za nesrećne ljude počela je 25. novembra prošle godine. Barbara je te večeri otišla na rođendansku žurku, s koje se nikad nije vratila. Nekoliko sati kasnije u domu porodice Vitez pojavila se policija i obavestila ih da je Barbara pala s drumsko-železničkog mosta u reku, a da su im to prijavila dvojica dečaka koji su bili s njom.

Dolaze u Beograd

- Ne napušta nas nada da ćemo pronaći našu devojčicu i da će se Barbara vratiti kući. Svaki dan teži je od prethodnog. U stalnoj smo neizvesnosti i suočeni s beskrajnom tugom. Moja supruga je izgubila 30 kilograma. Skoro da ne liči na sebe u odnosu na dan kad je Barbara nestala - uz dubok uzdah priča Endre i nastavlja:

- Danas nećemo održati nikakav skup ili protest. Biće to za nas dvoje jedan predug dan prepun bola i tuge. Ukoliko se do decembra ništa ne desi, videćemo se u Beogradu, ispred Skupštine Srbije.

Majka Melinda drži Barbarinu sliku, foto: Saša Urošev

Susret sa dečacima s mosta

NEMAM ŠTA S NJIMA DA PRIČAM

Endre Vitez potvrđuje da je nekoliko puta sreo dečake koji su kobne večeri bili s njegovom ćerkom. Oni su kasnije podvrgnuti poligrafskom ispitivanju.

- Ja to ispitivanje ne priznajem. Nisam od policije dobio nikakav papir. Dečake nisam zaustavio niti ih pogledao. Nemam s njima ništa da pričam. Da su hteli, mogli su da mi se obrate i kažu šta se desilo te večeri. Smatram da oni treba meni da se obrate, a ne ja njima. Nisam njima napravio nikakvo zlo - izričit je Endre.

Detaljna pretraga banatske i bačke obale Tise, rečnog dna oko mosta, ali i nizvodno sve do novobečejske brane, nije dala rezultat. Barbaru je najpre tražio Nandor Baranji, predsednik spasilačkog tima Tisa iz Sente, a za telom je tragao i trodimenzionalnim sonarom. U potragu su, pre toga, bili uključeni pripadnici ronilačke jedinice Žandarmerije. Bezuspešnom se pokazala i dvodnevna detaljna pretraga obala Tise, koju su sproveli spasioci iz Segedina i članovi Spajdera iz mađarskog grada Miškolca sa specijalno obučenim psima.

Viđena u Mađarskoj

- To je samo učvrstilo našu sumnju da Barbara nije u Tisi. Dosad bi se u reci pronašao makar deo njene garderobe. Skoro sva tela utopljenika u ovom delu Tise su pronađena, ali ne i naša ćerka - kategoričan je Endre.

U međuvremenu su se pojavile vesti da je Barbara, navodno, viđena u Mađarskoj i Grčkoj.

- Melindi su neki ljudi telefonom javili da su videli našu ćerku. Ne želim o tome da se izjašnjavam. Sve se i dalje proverava. Za Barbarom traga Interpol - kaže otac.

POLIGRAF

Dvojica drugova Barbare Vitez, koji su poslednji put viđeni s njom, prošli su poligraf

Oni su tokom ispitivanja rekli da su s njom otišli do mosta i da je niko nije namerno gurnuo

Ne isključuje se mogućnost da se nešto slučajno desilo, prilikom mimoilaženja ili tokom šetnje po mostu, pa se devojčica okliznula

Nije bilo silovanja i ubistva, kako je to navedeno u lažnom anonimnom pismu koje su dobili Barbarini roditelji

Kurir / Saša Urošev

Foto: Saša Urošev

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Ekskluzivno okrivamo: Sa čijim dokumentima Naser Orić ulazi u Srbiju da lovi?!

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...