Rafalima na policiju u Bujanovcu, jedan povređen

Oružani napad

Rafalima na policiju u Bujanovcu, jedan povređen

Crna Hronika -
Napad je usledio iz pravca Kosova i Metohije, a policajac Branisalav Marković zadobio je lakše telesne povrede

BEOGRAD - Na punkt multietničke policije u selu Dobrosin kod Bujanovca jutros u 04,20 časova izvršen je napad vatrenim oružjem, a tom prilikom lakše povrede zadobio je jedan policajac, rečeno je Tanjugu u Policijskoj upravi u Vranju.

"U ovom, drugom po redu terorističkom napadu na policijski punkt u selu Dobrosin, na administrativnoj liniji sa Kosovom, lakše povrede zadobio je policajac iz Bujanovca Branislav Marković, kome je jedan projektil okrznuo leđa", izjavio je portparol PU u Vranju Dragan Stamenković.

On je dodao da su i ovoga puta, kao i 17. maja, jedan ili više terorista sa teritorije Kosova i Metohije, izvršili rafalni napad objekt policije u kome su se tada nalazila četiri policajca.Stamenković je rekao da u ovom trenutku ne može d

a da bilo kakve druge podatke s obzirom da su policijski eksperti za pretragu terena već na mestu napada.U Dobrosinu je i Nada Čović, istražni sudija potvrđeno je u Višem sudu u Vranju.Etnički čisto albansko selo Dobrosin u kome ima oko 150 domaćinstava i 740 stanovnika, poznato je po tome što je tu početkom januara 2000. godine stvorena takozvana Oslobodilačka vojska Preševa, Medbeđe i Bujanovca (OVPMB).

Sindikat srpske policije osudio je napad, od nadležnih zatražio da na odgovarajući način zaštite objekte i ljudstvo MUP, a od misije Euleks da u što hitnijem roku otkrije napadače i učini sve da spreči ovakve i slične napade.

"Smatramo da je očigledan cilj napada zastrašivanje i podizanje tenzija na jugu Srbije kao i izazivanje sukoba niskog intenziteta", navedeno je u saopštenju sindikata.

http://www.youtube.com/watch?v=iWjZz1Qo_Yo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track