KLJUČNI SVEDOK O UBISTVU JELENE MARJANOVIĆ: Nastavlja se istraga zbog ubistva pevačice, stigli Zoranovi advokati
Foto: Vladimir Šporčić

Više tužilaštvo u Beogradu

KLJUČNI SVEDOK O UBISTVU JELENE MARJANOVIĆ: Nastavlja se istraga zbog ubistva pevačice, stigli Zoranovi advokati

Crna Hronika -

U Višem tužilaštvu danas bi trebalo da iskaze prvi put daju vaspitačica ćerke ubijene pevačice Jelene Marjanović, njena frizerka i prijateljica Nora Rakić Karleuša

U istrazi koju Više tužilaštvo u Beogradu vodi protiv Zorana Marjanovića zbog sumnje da je 2. aprila prošle godine ubio suprugu, pevačicu Jelenu Marjanović, za danas su pozvane tri žene - vaspitačica njihove ćerke Jane, Jelenina frizerka, kao i Nora Rakić Karleuša.

foto: Vladimir Sporčić

U tužilaštvo su danas, nešto pre 10 časova, prvi stigli članovi advokatskog tima Zorana Marjanovića - Veljko Delibašić, Stefan Jokić i Noel Đurišić.

foto: Vladimir Sporčić
foto: Vladimir Sporčić

Vaspitačica Lenka, kako je ranije tokom istrage posvedočila kuma porodice Marjanović Vera Vukomanović, celu noć od nestanka do pronalaska tela zverski ubijene Jelene provela je u porodičnoj kući u Borči.

Dete uznemireno

Podsetimo, Zoran Marjanović se sumnjiči da je sa suprugom Jelenom i ćerkom Janom otišao na nasip u naselju Crvenka. Kada je supruga otišla da trči, kako se sumnja, on se nakratko odvojio od devojčice i ubio suprugu udarcima nepoznatim predmetom u glavu. Njeno izmasakrirano telo pronađeno je u kanalu sledećeg dana.

- Jana je bila veoma uznemirena kad su je s nasipa dovezli kući. Zoran je pozvao njenu vaspitačicu iz vrtića, Lenku, koja tu blizu stanuje, pa je Lenka došla i smirivala Janu, a kasnije ju je i uspavala. Moram da kažem da je devojčica zaspala tek u pet ujutro, sve vreme je bila budna i crtala je - posvedočila je, kako Kurir saznaje, kuma porodice Marjanović.

foto: Dragan Kadić

Prema rečima sagovornika Kurira upućenog u istragu, vaspitačica Lenka mogla bi da posvedoči o tome šta je samo nekoliko sati posle nestanka Jelene njoj ispričala uznemirena devojčica, ali i šta se u vreme potrage za pevačicom na nasipu dešavalo u kući Marjanovića. Podsetimo, Jelenina sestra, Teodora Krsmanović, prema rečima Nenada Šipke, direktora Centra za forenzička istraživanja, navodno je tvrdila da je Lenka poslednja videla Jelenu živu, dan pre zvaničnog nestanka, kada je po Janu došla u vrtić.

- Teodora ništa slično nije izjavila na saslušanju u istrazi - objašnjava naš sagovornik upućen u postupak koji se vodi protiv Zorana.

Dobre drugarice

On objašnjava da su druge dve žene, Zorica Gemović i Nora Rakić Karleuša, poznavale Jelenu i mnogo su vremena provodile s njom.

- Njih dve najverovatnije će govoriti o odnosu Jelene i Zorana, kao i da li je među njima bilo svađa i nesuglasica. Obe žene dobro su poznavale Jelenu, jedna joj je bila frizerka, a druga joj je sređivala nokte. Poznato je da su mnogi svedoci posle ubistva pevačice govorili o tome kako se Jelena i Zoran nisu odvajali. Neki od poznanika porodice pričali su da ni kod frizera nije smela sama - dodaje naš sagovornik.

/Kurir.rs/J. Spasić/J. Rafailović/ Foto: Vladimir Šporčić)

foto: Zorana Jevtić

Ključni svedok iz vrtića

JANA SVE ISPRIČALA VASPITAČICI?

Šestogodišnja ćerka Zorana Marjanovića Jana od Višeg suda u Beogradu dobila je trajnu dozvolu za posetu ocu u zatvoru. Njena vaspitačica Lenka, prema tvrdnjama izvora Kurira, mogla bi da bude značajan svedok u rešavanju odnosa u kući.

- Devojčica je najverovatnije još prve noći ispričala detalje koje možda nikome kasnije nije ponovila - kaže sagovornik Kurira.

On objašnjava da nijedan od do sada saslušanih svedoka, niti onih koji će tek biti saslušani, nije očevidac i da je iz tog razloga Lenkino svedočenje možda najvažnije do sada.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO! Iz Parova u Vladu Srbije!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track