ADVOKAT MANEKENKE ZATRAŽIO ODLAGANJE: Nastavak suđenja Katarini Rebrači u decembru
Foto: Zorana Jevtić

Viši sud

ADVOKAT MANEKENKE ZATRAŽIO ODLAGANJE: Nastavak suđenja Katarini Rebrači u decembru

Crna Hronika -

BEOGRAD - U Višem sudu u Beogradu danas je odloženo suđenje manekenki i osnivaču Fonda za prevenciju raka dojke Katarini Rebrači, koja je optužena da je zajedno sa svojim saradnicama zloupotrebom položaja protivpravno prisvojila 37 miliona dinara iz tog fonda.

Predlog za odlaganje današnjeg pretresa izneo je Rebračin branilac, advokat Momčilo Bulatović, koji je naveo da je tek pre dva dana dobio zapisnik sa saslušanja finansijskog veštaka, te da nije imao vremena da isti prouči i pripremi se za predstojeća saslušanja stručnih saradnika iz oblasti finasija i računovodstva.

- Pored toga, imam i zdravstvenih problema zbog kojih danas ne bih mogao da učestvujem u postupku, pa bih Vas molio da uvažite moj predlog i odložite pretres. Odbrana Katarine Rebrače nikada ni na koji način nije opstruirala ovaj postupak, što ni sada nije slučaj. Mi smo ti kojima ide u prilog da se ovo suđenje što pre okonča i da se pretresi ne odlažu, ali zbog kompleksnosti predmeta, moramo detaljnije proučiti iskaz veštaka kako bismo se pripremili za dalji tok postupka - objasnio je advokat Bulatović.

Sud je prihvatio ovaj predlog i naredni pretres odložio za ranije zakazan termin 13. decembra, nakon kog bi trebalo da se održi još četiri glavna pretresa, koja je takođe sud ranije odredio.

(Kurir.rs/I. Milićević/ Foto: Zorana Jevtić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO! Rijaliti u sudnici Haškog tribunala!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track