PRVI PUT U JAVNOSTI POSLE AFERE: Anđus ne liči na sebe!
Foto: Marina Lopičić, Dado Đilas

Suđenje odloženo

PRVI PUT U JAVNOSTI POSLE AFERE: Anđus ne liči na sebe!

Crna Hronika -

Novinar Dejan Anđus došao juče na suđenje Nebojši Čoviću u neprepoznatljivom izdanju, Čović se nije pojavio zbog bolesti

Novinar Dejan Anđus juče se prvi put pojavio u javnosti posle dužeg vremena u potpuno novom izdanju. Anđus je na suđenje Nebojši Čoviću došao s novom fizurom i vidno mršaviji, pa su ga novinari jedva prepoznali.

Nebojša Čović, predsednik KK Crvena zvezda, juče se nije pojavio u Trećem osnovnom sudu, gde je trebalo da mu počne suđenje zbog optužbi da je napao i udario Anđusa u junu 2014. Čovićev branilac je sudu dostavio medicinsku dokumentaciju i izveštaj lekara specijaliste da je zbog bolesti sprečen da prisustvuje suđenju, zbog čega je sudija po sili zakona morala da odloži pretres.

Anđus bez komentara

Novinar, koji je nedavno izašao iz pritvora zbog optužbi da je pokušao da iznudi novac, juče je došao u sud u pratnji advokata, ali nije ličio na sebe. Osim što je vidno smršao, pažnju prisutnih posebno je privukla njegova nova frizura. Duga kovrdžava kosa, koja mu je ranije bila zaštitni znak, juče je bila uredno kratko ošišana.

Po ulasku u sudnicu, dobar dan je poželeo i novinarima koji su sedeli u publici, a Čovićev izostanak nije želeo da komentariše.

Sudija Jelena Milosavljević Petković prethodno je naložila da se na sledeći pretres, zakazan za 27. decembar, preko policije pozove i Čovićev zet i svedok Miloš Ninković, i to zbog nemogućnosti da mu se redovnim putem uruči poziv. Takođe, sudija je i odredila sudsko-medicinskog veštaka ortopeda traumatologa, koji bi trebalo da ispita Anđusove povrede, a potom bude saslušan na glavnom pretresu.

Istraga tapka u mestu

Podsetimo, optuženi Nebojša Čović napao je pre više od tri godine Anđusa ispred zgrade TV Kopernikus. Anđus je u ovom incidentu povređen, zbog čega je protiv Čovića odmah podneta krivična prijava zbog nasilničkog ponašanja.

Istraga ovog slučaja trajala je više od dvadeset meseci, a tapkala je u mestu, između ostalog jer tužilac tokom prvih godinu dana nije uspevao ni da sasluša Čovića, ali ni njegovog zeta Ninkovića. Brojne izostanke, kako svoje tako i svog branioca, Čović je pravdao i tada obimnom lekarskom dokumentacijom.

foto: Dragan Kadić

Čovićeva advokatica

NOVINARI, KO VAS JE ZVAO?!

Advokat Tanja Božinović, branilac Nebojše Čovića, po izlasku iz zgrade suda prišla je foto-reporterima koji stajali ispred i obratila im se neobičnim pitanjem.

- Ko vas je zvao - upitala je Božinovićka, a nakon što su je foto-reporteri uputili na novinare koji su u tom trenutku izlazili iz zgrade, okrenula se i otišla.

Kurir / Ivan Milićević

Foto: Marina Lopičić, Dado Đilas, Dragan Kadić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO! Saša Janković hteo u koncentracionu vladu sa SNS?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja