(FOTO) BIO ISPRED SVOG VREMENA: Ovo je prvi SELFI vođe Zemunskog klana! Nastao kad izraz selfi nije ni postojao!

(FOTO) BIO ISPRED SVOG VREMENA: Ovo je prvi SELFI vođe Zemunskog klana! Nastao kad izraz selfi nije ni postojao!

Crna Hronika -

Na Instagram stranici posvećenoj dešavanjima iz srpskog podzemlja i naročito onih iz devedesetih godina prošlog veka pojavila se, za to vreme, kranje neobična fotografija.

Mnogo pre nego što je zavladao trend pravljena "selfija", pre vremena pametnih telefona i Instagrama, nastao je "selfi" jednog od najžešćih srpskih kriminalaca, vođe ozloglašenog Zemunskog klana, Mileta Lukovića Kuma.

foto: Printscreen/Instagram

Mile Luković Kum poticao je iz sela Donji Gajtan, u opštini Medveđa. Po završetku srednje Elektrotehničke škole, Luković odlazi u Prištinu, gde je radio kao čuvar u zatvoru. Nejasno je kako je dospeo na ovu poziciju, s obzirom na to da je i u mladosti bio poznat kao delikvent.

Nema podataka ni zašto je prestao da obavlja posao zatvorskog čuvara, ali se zna da posle toga odlazi u Beograd gde sa zemljakom, Dušanom Spasojevićem, postaje vođa Zemunskog klana.

Došli su iz malog sela i zavladali državom. Napravili su najmoćniji klan na Balkanu i skoro sve najveće autoritete podzemlja poslali "u Kanadu". Na kraju su zajedno i oni tamo otišli.

Spasojević i Luković su bili osumjičeni za organizovanje i izvršenje ubistva Zorana Đinđića.

Mile Luković Kum je imao 34 godine, bio je neosuđivan, iako je protiv njega bilo podneto 28 krivičnih prijava.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO! Saša Janković hteo u koncentracionu vladu sa SNS?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track