KURIR OTKRIVA: Konačno poznato da li će Kristijan Golubović ući u Zadrugu ili ostati u Zabeli do 2020. godine!
Foto: Dragana Udovičić

SAZNAJEMO

KURIR OTKRIVA: Konačno poznato da li će Kristijan Golubović ući u Zadrugu ili ostati u Zabeli do 2020. godine!

Crna Hronika -

Popravni Robijašu iz Zabele nije omogućeno da posle izdržane dve trećine kazne za trgovinu drogom izađe iz zatvora jer vanraspravno veće smatra da se „nije dovoljno popravio“

Aleksandru Kristijanu Goluboviću (47) neće se ostvariti plan da uđe u „Zadrugu“, pošto je Viši sud u Beogradu odbio njegovu molbu za prevremeno puštanje na slobodu, saznaje Kurir.

Šta je Kristijan rekao

JA SAM URBANI ROBIN HUD

Tokom sudskog postupka Kristijan Golubović je više puta izjavio da je veliki protivnik droge i da nije trgovao heroinom, već ćevapima.

- Veliki sam protivnik droge. Ja sam urbani Robin Hud. Mnogo sam se promenio. Pomažem deci koja su posrnula da se vrate na pravi put. Ovo je farsa - rekao je Kristijan pred Apelacionim sudom.

Golubović je, podsetimo, pravosnažno osuđen na osam godina zatvora zbog nelegalnog držanja oružja i prodaje droge, a pošto je u avgustu odslužio dve trećine kazne, stekao je pravo da od suda traži da ga pusti s robije.

- Sud je održao sednicu na kojoj je razmotrena Golubovićeva molba. On nije dovođen na nju, ali je pribavljeno mišljenje uprave zatvora Zabela, u kom služi kaznu, i vanpretresno veće Višeg suda je ipak procenilo da Golubovićeva resocijalizacija još nije završena i da samim tim nije vreme da se on nađe na slobodi. U slučaju da je veće dalo pozitivno mišljenje i odobrilo, Golubović bi odlučio da li bi nastavio život na slobodi ili u rijalitiju „Zadruga“, kako je planirao - objašnjava sagovornik Kurira upućen u slučaj.

foto: Printscreen

Zakon

SVAKI OSUĐENIK IMA PRAVO NA OTPUST

Prema zakonu, svaki osuđenik koji je izdržao dve trećine kazne zatvora ima pravo na uslovni otpust.

- Sud će uslovno otpustiti sa izdržavanja kazne ako se u toku izdržavanja kazne tako popravio da se može sa osnovom očekivati da će se na slobodi dobro vladati, a naročito da do isteka vremena za koje je izrečena kazna neće učiniti novo krivično delo - navodi se u zakonu.

Ovo je drugi put da je Golubovićeva molba za raniji izlazak odbijena, s obzirom na to da je prvu molbu podneo i u aprilu. Ipak, on ima pravo da ponovo podnese zahtev za uslovni otpust. Kristijan Golubović, podsetimo, bio je uhapšen 16. januara 2010. ispred Crkve Svetog Marka u Beogradu zbog sumnje da je trgovao drogom na relaciji Novi Pazar - Beograd. Policija je tada zaplenila 125 grama heroina i paracetamola. U pritvoru je proveo skoro četiri godine i pravosnažnom presudom bio je osuđen na 14 godina zatvora. Apelacioni sud mu je, međutim, kaznu smanjio na osam godina.

- Tri puta je Kristijan Golubović odlagao odlazak na dosluženje kazne, dva puta mu je sud izašao u susret zbog rođenja deteta, a treći put zbog ugovora koji je imao za učešće u rijalitiju „Farma“. I četvrti put je pokušao da odloži odlazak na robiju, ali sud nije prihvatio njegovu molbu, iako se žalio na loše zdravstveno stanje - objašnjava sagovornik Kurira.

foto: Printscreen

On navodi i da bi kazna Goluboviću, ukoliko je bude odslužio celu, trebalo da istekne 2020 godine.

KO JE KRISTIJAN GOLUBOVIĆ

Hapšen nekoliko puta, pa i u akciji „Sablja“

Kriminalnu karijeru počeo je decembra 1987, kad je u kafani u Boleču pretukao gosta

Pažnju je privukao 25. februara 1990, kad je s kratežom ušao u „Mažestik“ i naterao goste da legnu na pod

Tada odlazi u Nemačku, gde je robijao tri godine

Izručen je Jugoslaviji 1993, a u zatvoru u Požarevcu proveo je četiri i po godine

Poznat je i po bekstvu iz grčkog zatvora Malandrino, ali i sudnice Petog opštinskog suda

Jedan je od aktera filma o srpskom podzemlju „Vidimo se u čitulji“

Kurir / Jelena Spasić

Foto: Dragana Udovičić, Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO! Šešelj preti samoubistvom zbog Haga!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track