EPILOG INCIDENTA NA PARADI PONOSA: Žandarmima uslovna kazna za napad na Vučića i Malog, komandir oslobođen optužbi
Foto: Dragana Udovičić

Viši sud u Beogradu

EPILOG INCIDENTA NA PARADI PONOSA: Žandarmima uslovna kazna za napad na Vučića i Malog, komandir oslobođen optužbi

Crna Hronika -

BEOGRAD - Šestorica žandarma osuđeni su na šest meseci uslovne kazne zatvora zbog prebijanja Andreja Vučića i Predraga Malog. Žandarm Dragan Savić osuđen je na osam meseci zatvora, jer je osuđen i za napad na vojna lica u obavljanju službene dužnosti, dok je Rade Matić oslobođen optužbi.

foto: Dragana Udovičić

Višu sud u Beogradu osudio je na šest meseci uslovne kazne zatvora žandarme Predraga Mitrovića, Slavka Stojanovića, Dalibora Đorđevića, Zlatka Gigića, Bobana Lekića i Mitra Milosavljevića zbog krivičnog dela zlostavljanje i mučenje, odnosno prebijanja braće predsednika Srbije i gradonačelnika Beograda, Andreja Vučića i Predraga Malog, tokom Parade ponosa u septembru 2014. godine.

foto: Dragana Udovičić

Sudija je u kratkom obrazloženju navela da su optuženi počinili krivično delo zlostavljanja i mučenja, kao i da je žandarm Dragan Savić počinio i delo napad na vojno lice u obavljanju službene dužnosti. Sud je uvažio i iskaze nepristrasnih svedoka, među njima i novinarke televizije koja je prva objavila snimak incidenta.

foto: Dragana Udovičić

Komandant voda Niške žandarmerije Rade Matić oslobođen je optužbi za zloupotrebu službenog položaja.

foto: Dragana Udovičić

Poslednja presuda sudije Svetlane Aleksić u Višem sudu

Sudija Svetlana Aleksić koja je danas izrekla presudu žandarmima od Nove godine postupaće u Specijalnom sudu, umesto sudije Aleksandra Trešnjeva, i ovo joj je ujedno bila poslednja izrečena presuda.

Advokat: Relativno smo zadovoljni presudom, ali ćemo se žaliti

Jedan od pravnih zastupnika pripadnika Žandarmerije advokat Vladimir Vučinić izjavio je danas da je odbrana relativno zadovoljna uslovnim presudama njihovim klijentima zbog napada na braću premijera Srbije i gradonačelnika Beograda i dvojicu vojnih policajaca na Paradi ponosa 2014. godine, ali da će se ipak žaliti na deo presude.

foto: Dragana Udovičić

Nakon izricanja presude, Vučinić je novinarima ispred zgrade Višeg suda u Beogradu rekao da će se odbrana žaliti na deo koji se odnosi na krivicu a da veruje da će tužilac uložiti žalbu na izrečene sankcije.

(Kurir.rs/Ivan Milićević/Foto: Dragana Udovičić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV)EKSKLUZIVNO KURIR U KIJEVU U ŠTABU MIHAILA SAKAŠVILIJA:Večeras ističe ultimatum za predaju!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track