OTKRIVEN MOTIV STRAVIČNOG UBISTVA U PANČEVU: Dečak (16) ubici dugovao 1.000 dinara?!
Foto: Damir Dervišagić, Profimedia

Maloletnik iz Pančeva uhapšen zbog ubistva

OTKRIVEN MOTIV STRAVIČNOG UBISTVA U PANČEVU: Dečak (16) ubici dugovao 1.000 dinara?!

Crna Hronika -

Sedamnaestogodišnji N. S. usmrtio godinu dana mlađeg Ivana Adamova kod Sportskog centra u Pančevu. Navodno je ubijeni mladić dugovao novac osumnjičenom

N. S. (17) iz Pančeva uhapšen je zbog sumnje da je u zakazanoj tuči nožem ubio Ivana Adamova (16), a prema nezvaničnim saznanjima, motiv jezivog ubistva je dug od 1.000 dinara, koliko je, navodno, Adamov dugovao osumnjičenom.

N. S. , foto: Privatna Arhiva

Ubistvo koje je potreslo čitavo Pančevo dogodilo se u četvrtak oko 20 sati u naselju Misa, preko puta Sportskog centra „Mladost“ u Pančevu, gde su se mladići navodno dogovorili da se nađu i reše problem koji su imali. Inače, osumnjičeni N. S. živi na oko 50 metara od mesta gde je usmrtio Adamova.

- Oni su se telefonom dogovorili gde da se nađu kako bi rešili sukob koji traje oko mesec dana. Navodno je tada N. S. pozajmio novac Ivanu, pominje se da je dao pare na kamatu, ali mu Adamov nije vraćao dug. N. S. je došao sa jednim drugom, a Adamov sa njih nekoliko.

Njih dvojica su stala jedan naspram drugog, dok su svi drugi gledali. Ubrzo je N. S. izvadio nož i ubo Adamova u levu stranu ispod pazuha, direktno u srce. Ubodeni mladić je krenuo da pobegne, ali je nakon nekoliko metara pao i preminuo - rekao je izvor Kurira upućen u slučaj.

Ivan Adamov, foto: Privatna Arhiva

Svi mladići su se u tom trenutku razbežali, osim jednog Ivanovog prijatelja, koji je ostao pored njega. On je pozvao Hitnu pomoć, ali za njegovog druga je bilo kasno. Ovaj mladić je policiji prijavio šta se desilo, pa je u toku večeri N. S. uhapšen. Juče u toku dana on je saslušan, nakon čega mu je određen pritvor u trajanju od 30 dana.

Zaposleni u menjačnici koja se nalazi u blizini mesta gde se dogodio zločin Damir Stanimirović za Kurir je ispričao šta se događalo neposredno nakon zločina.

- Brzo su došli roditelji ubijenog mladića. Bili su u potpunom šoku. Kasnije se pojavio i dečakov deda, koji je plakao na sav glas. Od očaja je vikao na roditelje ubijenog momka, pominjao je i neki novac, ali nisam shvatio o čemu je reč. Čuo sam da su mladići bili u sukobu zbog nekih para, navodno je Adamov dugovao ovom drugom momku hiljadu dinara, ali sada to više nije ni važno - rekao je Stanimirović.

Zgrada u kojoj živi osumnjičeni, foto: Damir Dervišagić

Drug osumnjičenog

PONEO JE SKAKAVAC JER SE PLAŠIO

Da je motiv zakazivanja tuče novac, rekao nam je i drug uhapšenog N. S.

- N. S. je sa još jednim drugom došao do staze, a tamo ih je sačekalo oko 20 mladića. Ipak, njih dvojica su sami hteli da se obračunaju. Došlo je do gurkanja i N. S. je izvadio nož, mislim da su rekli da je skakavac, i potegao na Ivana. Kažu da je sumnjao da Ivan ima nož kod sebe i da je iz straha poneo svoj kako bi se odbranio. Ne verujem da je želeo da ubije Ivana - rekao je ovaj mladić.

Damir Stanimirović, foto: Damir Dervišagić

Dva puta pao razred

NIJE ZAVRŠIO SREDNJU ŠKOLU

N. S. je išao u Elektrotehničku školu „Nikola Tesla“, ali ju je napustio pre nego što je završio.

- Dve godine je padao razred, pa je sam napustio školu. Nije izbačen, kako se mislilo ranije. Inače, nije pravio veće probleme i niko nije mogao da očekuje da je spreman na ovako nešto - rečeno nam je u toj školi.

Kuća ožalošćene porodice, foto: Damir Dervišagić

Pomagao roditeljima na pijaci

IVANOV POSLEDNJI RAZGOVOR S MAJKOM

Od poznanika porodice ubijenog Ivana saznali smo da se on čuo s majkom Danielom poslednji put u četvrtak oko 19 sati, sat vremena pre nego što je ubijen.

- Ivan se čuo s majkom kada su mu se završili časovi u školi. Ona mu je rekla da svrati do neke radnje po novac i da joj kupi cigarete. Dva sata nakon toga na njihova vrata došao je Ivanov prijatelj i rekao im da se dogodila tragedija - rekao je za Kurir poznanik porodice Adamov.

Kako kaže, unesrećeni roditelji misle da je tuča bila zakazana zbog odmeravanja snaga među mladićima.

- Ivan je dosta radio s roditeljima, koji imaju dve tezge na pijaci, išao je i u teretanu. Oni ne veruju da je njihov sin dugovao bilo kome novac, jer je bio dobar mladić, već misle da je to bilo vršnjačko dokazivanje snage - objasnio je naš sagovornik.

Jelena Rafailović - Foto: Damir Dervišagić; Privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO: NESTALO BOGATSTVO! Evo čega sve nema u vili Mir od kada su u nju ušli Sloba i Mira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track