PODMETANJE EKSPLOZIVA: Lažnom bombom hteli da spuste cenu aerodroma Nikola Tesla?
Foto: Nebojša Mandić

ISTRAGA

PODMETANJE EKSPLOZIVA: Lažnom bombom hteli da spuste cenu aerodroma Nikola Tesla?

Crna Hronika -

Tada je kontrolom na gejtu na kom su čekali let za Moskvu detektovan sumnjiv predmet u torbi jednog od njih, za koji je Indus tvrdio da je stari punjač za mobilni telefon

Indusi Rahula i Sinkh Dalen, koji su 27. novembra na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“ uhvaćeni s napravom koja je ličila na bombu, to su uradili namerno računajući da obezbeđenje neće otkriti sumnjivi predmet kako bi na osnovu tog propusta budući zakupac aerodroma spustio cenu, sumnjaju istražni organi.

Podsetimo, Indusi su u Beograd došli iz Nju Delhija preko moskovskog aerodroma „Šeremetjevo“. Tamo nisu otkriveni, ali su srpskim bezbednosnim službama bili sumnjivi, pa im je posle ispitivanja rečeno da moraju da se vrate u Moskvu.

Tada je kontrolom na gejtu na kom su čekali let za Moskvu detektovan sumnjiv predmet u torbi jednog od njih, za koji je Indus tvrdio da je stari punjač za mobilni telefon. Međutim, naprava je u sebi sadržala glinu koja je ličila na eksploziv, povezanu sa dve žice sa drugim komponentama.

Kako saznajemo, istraga ne isključuje mogućnost da takav potez Indusa nije slučajan, jer su postojala saznanja da je za koncesiju „Nikole Tesle“ zainteresovana kompanija iz Indije, čime su pokušali da stvore sliku o lošoj bezbednosti kako bi indijska kompanija potom mogla da spusti cenu.

A. S. B. - Foto: Nebojša Mandić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Čekam da se desi katastrofa! Snimak iz aviona uplašiće i one koji se ne boje letenja!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track