BEBA UBIJENA METADONOM Završeno suđenje optuženoj čedomorki, presuda 20. decembra
Foto: Vladimir Šporčić

viŠi sud u beogradu

BEBA UBIJENA METADONOM Završeno suđenje optuženoj čedomorki, presuda 20. decembra

Crna Hronika -

BEOGRAD - U Višem sudu u Beogradu danas je završeno suđenje Tanji Lakić Mahud, koja je optužena za teško ubistvo svoje osmomesečne ćerke Anje, a čiji je leš, umotan u kese, pronađen na terasi stana u Južnom bulevaru, septembra 2015.

Izricanje prvostepene presude zakazano je 20 decembar, nakon više od dve godine od zločina.

Podsetimo, zločin koji je šokirao Srbiju dogodio se krajem septembra 2015, kada je policija upala u stan Lakićkine majke i pronašla optuženu čedomorku prerezanih vena u besvesnom stanju.

Leš bebe pronađen je tek sutradan, kada je po nalogu tužilaštva odmah i pokrenuta istraga.

Tokom postupka je utvrđeno da je beba otrovana velikom količinom metadona, koji je optužena Lakićeva koristila kao terapiju za lečenje zavisnosti od heroina.

Više tužilaštvo tereti Lakićevu da je s predumišljajem dala svojoj ćerki veću količinu ovog leka, od koje je dete ubrzo preminulo, a potom pokušala da izvrši samoubistvo.

Optužena od početka postupka negira krivicu, a kako je dete preminulo od prevelike količine metadona i kako je leš završio u đubretu, ona nije mogla da odgovori.

Tokom postupka se branila tvrdnjama da su detetu mogli da naude i dvoje dilera sa Karaburme od kojih je nabavljala drogu, a koji su navodno dete čuvali uoči tragedije.

Njoj je sud prethodno ukinuo pritvor i odredio meru zabrane napuštanja kuće sa elektronskim nadzorom. Tako je, iako optužena za najteže krivično delo, Lakićeva poslednjih nekoliko meseci u pritvoru, ali u stanu svoje majke, gde joj je beba ubijena.

Na današnjem pretresu iznete su završne reči tokom kojih je zamenik tužioca tražio da se Lakićevoj izrekne kazna ne manja od 30 godina zatvora, dok je odbrana tražila oslobađajuću presudu.

(Kurir.rs / I. Milićević, Foto: V. Šporčić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: Pijani vozači na trežnjenju! Evo koliko njih je za samo dva dana zadržano u policiji!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track