TELA DEČKA I DEVOJKE IZ ŠPANIJE PRONAĐENA U MOČVARI: Za njihovu smrt sumnjiči se poznati UBICA IZ SRBIJE?!
Foto: Printscreen

NOVA SAZNANJA

TELA DEČKA I DEVOJKE IZ ŠPANIJE PRONAĐENA U MOČVARI: Za njihovu smrt sumnjiči se poznati UBICA IZ SRBIJE?!

Crna Hronika -

Norbert Feher, poznat i kao "Igor Srbin", koji je pre nekoliko dana uhapšen u Španiji, mogao bi biti osumnjičen i za ubistvo mladića i devojke koje se dogodilo u Kataloniji početkom septembra, pišu italijanski i španski mediji.

Tela mladog para Mark Hernandez Perez (23) i Paule Mas Pruna (21) pronađena su u močvari početkom septembra, par dana nakon njihovog nestanka, a Igor Srbin je, prema sopstvenom priznanju, došao u Španiju upravo u to vreme.

Par je nestao krajem avgusta. Mladić Mark je pronađen sa metkom u leđima i ranama na ruci, dok je Paula je imala povrede glave nanete drškom od pištolja i oboje su bili vezani konopcima. Rezultati autopsije pokazali su da su njih dvoje bili napadnuti nožem i ubijeni vatrenim oružjem.

Ubica je pokušao da njihova tela ubaci u automobil, te potom u kajak kojim je želeo da prođe kroz močvaru.

"Mark je bio skroman momak zlatnog srca" pričali su šokirani ljudi za španske portale pre nekoliko meseci. Kako su dodali, voleo je sve što je imalo veze sa prirodom. To ga je i vezalo za Paulu, "slatku i vedru devojku koja je obožavala pse" i njih dvoje su, po svemu sudeći, bili stvoreni jedno za drugo.

Dugo vremena članovi njihovih porodica i istažitelji su ispitivali njihov tragični kraj, koji je usledio 24. avgusta, nakon što su se uputili na odmor kraj močvare Suskueda.

Poslednju sliku na kojoj su zajedno uhvaćeni snimila je sigurnosna kamera banke, 29. avgusta. Od tada im se gubi svaki trag. Postojalo je brdo mogućnosti koje su tokom potrage za njima bile razmatrane, a razlozi zbog kojih se spekulisalo da ih nema protezali su se od običnog bega do kriminala. Sve dok nisu pronađeni mrtvi.

foto: Printscreen Twitter, Privatna Arhiva

Potom je izveden zaključak da se radi o hladnokrvom ubici čiji identitet još uvek nije poznat.

"Mestu na kojima su tela nađena nije lako prići " pisali su mediji tada. U pitanju je, kako navode, prostor koji je nepristupačan, potrebno je voziti se terenskim vozilom sat vremena do njega. U blizini je više napuštenih imanja i u većini slučajeva kuće su okupirali stranci, a lokacija je poznata i kao jedna od omiljenih mladim ljudima koji tu dolaze na popularne rejvove. Sem toga, nedaleko od močvare nalazi se i rehabilitacioni centar za zavisnike od droge.

Nakon hapšenja Norberta Fehera u mestu Teruel 15. decembra, i njegovog saslušanja na kome je on priznao da se u Španiji nalazi od početka septembra, tužilaštvo grada Đirona, odakle su dvoje mladih, poslalo je zvaničan zahtev sudu pred kojim je Fehet saslušan. Tužilaštvo je tražilo da sasluša Fehera u vezi sa ubistvom mladog para.

foto: Printscreen

Kao motiv zahteva, tužilaštvo je navelo sumnju da se kalibar pištolja iz koga su ubijeni mladić i devojka poklapa sa jednim od četiri pištolja koji su pronađeni kod "Igora Srbina", a kojim je on ubio Valerija Verija, čuvara šume u Italiji u aprilu ove godine.

Drugi motiv za ovaj zahtev mogla bi da bude činjenica da je močvara u kojoj su pronađena tela slična onoj u kojoj se Feher skrivao, navode mediji.

Podsetimo, "Igor Srbin“, kako su Fehera prozvali italijanski mediji, bio je tražen je zbog ubistva Davida Fabrija (52), vlasnika bara u Bolonji, kog je usmrtio tokom pljačke 1. aprila, kao i čuvara šume Valerija Verija kog je ubio sedam dana kasnije, kada je policijska potera za njim već počela.

On je 15. septembra uhapšen u mestu Teruel u Španiji, i to nakon masakra u kome je likvidirao dvojicu pripadnika Civilne garde i jednog stočara!

(Kurir.rs/Corriere.it)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI! TROVANJE U VLADI SRBIJE!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track