STRAVIČNA TRAGEDIJA U BEČMENU: Dečak (8) poginuo jer nisu nacrtali zebru?
Foto: Kurir

Ko je odgovoran za smrt Nikole B. (8)

STRAVIČNA TRAGEDIJA U BEČMENU: Dečak (8) poginuo jer nisu nacrtali zebru?

Crna Hronika -

Na mestu gde je mališan pregažen do maja ove godine postojao je pešački, ali nakon asfaltiranja ulice nadležni nisu ponovo obeležili prelaz

Deo puta na kom je u sredu oko podneva u Bečmenu kolima pregažen Nikola B. (8) odavno je trebalo da bude obeležen pešačkim prelazom, ali zbog nemara nadležnih to nije urađeno za proteklih pola godine (?!).

Reč je o Glavnoj ulici kod broja 69, gde se nalaze autobuska stajališta u oba smera. Na tom delu puta postojao je pešački prelaz, ali je on uklonjen nakon što je ulica asfaltirana u maju ove godine. Prelaz je nakon završetka radova trebalo da se vrati, ali to do danas nije urađeno.

foto: Kurir

Istrčao iz autobusa

Podsetimo, Nikola B. je poginuo kada je izašao iz autobusa i sa njegove zadnje strane pokušao da pretrči ulicu upravo na mestu gde je nekada bio pešački. U tom trenutku na njega je naleteo automobil marke „folksvagen polo“, kojim je upravljao N. Č. (26).

Meštani Bečmena su zbog ovoga ogorčeni na preduzeće JKP „Beograd put“, koji je asfaltirao ulicu.

- JKP „Beograd put“ je asfaltirao ulicu u maju ove godine. Pre toga, tu je stajao pešački, ali nakon završetka radova oni ga nisu ponovo obeležili. Ostao je da stoji saobraćajni znak, ali on nema nikavu svrhu bez prelaza, a pogotovo s ove strane sa koje je dolazio automobil, jer se znak ne može videti od autobuskog stajališta - rekla je za Kurir V. A., koja živi u blizini.

foto: Kurir

Ona je bila očevidac stravične nesreće.

- Ovaj mladić nije vozio brzo, ne mogu da grešim dušu, ali on i dete su bukvalno naleteli jedan na drugoga. Ako nešto budu radili, bilo bi dobro da se na ovom delu postave i ležeći policajci jer je dosta dece koja idu u školu, a koja koriste gradski prevoz - kaže očajna Bečmenka dok nam pokazuje dva saobraćajna znaka obeleženog pešačkog prelaza. Jedan od njih je oboren u kanalu, dok drugi stoji iza autobuskog stajališta, na mestu gde ga nijedan vozač koji mu dolazi u susret ne može videti.

Druga meštanka s kojom smo juče razgovarali takođe je potvrdila da je ranije na tom mestu postojao pešački prelaz.

- Čula sam udarac i videla kako nešto leti. Tek sam kasnije videla dete kako leži na putu i vozača automobila koji moli da se zove Hitna pomoć. Mladić je bio van sebe, a dete je nepomično ležalo. Pola sata kasnije stigla je Hitna pomoć i isto toliko vremena pokušavala da reanimira mališana - objasnila je naša sagovornica.

foto: Privatna arhiva

Hteo da kupi sličice

Kako navodi, od drugara nastradalog dečaka čula je da je on krenuo u prodavnicu da kupi sličice. Ona ističe da je čula da vozač automobila i dalje ne može da se oporavi od šoka.

- Kažu da je u bolnici, i dalje u šoku. Poznavao je dete i njegove roditelje... Od muke se, jadan, ubrzo posle toga naslonio na saobraćajni znak koji je pao u kanal. Toliko o tome kako je znak bio postavljen - priča potresena žena.

JKP „Beograd put“

SVE SMO VRATILI U PRVOBITNO STANJE

U JKP „Beograd put“ su nam juče potvrdili da su oni asfaltirali glavnu ulicu i da su nakon završetka radova saobraćajne oznake vraćene.

- Radovi su završeni 9. maja 2017. i tada su vraćene saobraćajne oznake. Od 1. novembra 2017. JKP „Beograd put“ nema nalog JP „Putevi Beograda“ za horizontalno obeležavanje prigradskih opština, pa shodno tome ni za obeležavanje u Bečmenu - objasnili su nam u JKP „Beograd put“.

Iz ovog odgovora proizilazi da je „Beograd put“ obeležio pešački prelaz na putu. Međutim, da je to zaista urađeno, na mestu gde se desila nesreća barem bi bili vidljivi tragovi prelaza, kojih nigde nema.

Damir Okanović

ČAK 15 DECE POGINULO U UDESIMA OVE GODINE

Direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović za Kurir je naveo da su oni koji rade renoviranje ulice dužni da istog trenutka vrate signalizaciju, i vertikalnu i horizontalnu. On je istakao da smo ove godine imali povećan broj dece koja su stradala u saobraćajnim nesrećama.

- U toku prošle godine u saobraćajnim nesrećama nastradalo je 12 dece, a u ovoj smo dosad izgubili njih 15 - rekao je Okanović.

Jelena Rafailović - Foto: Privatna arhiva; Kurir

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: OVI IGRAČI ĆE ZIMUS OBUĆI ZVEZDIN DRES

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja