Damir Mandić položio u zatvoru za tehničara prodaje
Foto: Beta

Ubistvo Duška Jovanovića

Damir Mandić položio u zatvoru za tehničara prodaje

Crna Hronika -
Organizovali smo pripremnu nastavu, ispit, a u zatovru su bili prisutni ispitivači i komisija", a dolazak u zatvor je bio najbolje rešenje, jer da je Mandić dolazio u školu ona bi morala biti blokirana

PODGORICA – Damir Mandić osuđeni za ubistvo glavnog i odgovornog urednika podgoričkog lista “ Dan” Duška Jovanovića pre nekoliko dana položio je poslednji diferencijalni ispit za četvrti stepen stručne spreme smera tehničar prodaje.

Ovo ne bi bilo ništa neuobičajeno, da profesori Mandića nisu ispitivali u zatvoru Spuž, objavile su podgoričke Vijesti.

Prema pisanju Vijesti ne radi se o uobičajenoj praksi iz “Srednje stručne škole "Sergije Stanić" objašnjavaju da je sve bilo po zakonu i uz znanje i podršku Ministarstva prosvete i sporta.

"Prijavu za polaganje diferencijalnog ispita za četvrti stepen podneo je otac kandidata, mi smo zatražili mišljenje Ministarstva i radili smo u skladu sa principom da obrazovanje treba da bude dostupno svima.

Organizovali smo pripremnu nastavu, ispit, a u ZIKS-u su bili prisutni ispitivači i komisija", objasnio je za Vijesti direktor te škole Zoran Klikovac, koji je rekao da je dolazak u zatvor bio najbolje rešenje, a da je učenik dolazio u školu ona bi morala biti blokirana, pa je odlučeno da ostali učenici budu pošteđeni ove procedure.

Da podsetimo Viši državni tužilac u Podgorici septembra 2004 godine podigao je optužnicu protiv Mandića koji se teretio da je bio saizvršilac sa NN osobama koje su ubili Duška Jovanovića.

Presudom podgoričkog suda 2006 Mandić je zbog nedostatka dokaza oslobođen, ali je protiv te ppreude uložena žalba, posle koje je pokrenut ponovo sudski postupak u kome je Mandić proglašen krivim i osuđen na 30 godina zatvora.

Apelacioni sud je 2009 godine preinačio presudu Višeg suda i Mandiću smanjio kaznu na 19 godina zatvora čime je presuda postala pravosnažna.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track