VELJA NEVOLJA PRVI PUT PRED SUDOM ZBOG LIKVIDACIJE NA ŠINAMA: Karatista izrešetan iz škorpiona, evo šta kaže Belivuk!
Foto: Nebojša Mandić, Zorana Jevtić

Pripremno ročište za likvidaciju vlaste Miloševića

VELJA NEVOLJA PRVI PUT PRED SUDOM ZBOG LIKVIDACIJE NA ŠINAMA: Karatista izrešetan iz škorpiona, evo šta kaže Belivuk!

Crna Hronika -

Veljko Belivuk izjavio juče u Višem sudu da će sve detaljno ispričati na početku suđenja

Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, koji se sumnjiči da je s Markom Miljkovićem i Mirkom Kojićem nepoznatom ubici pomogao u likvidaciji Vlastimira Vlaste Miloševića 30. januara u centru Beograda, izjavio je juče u Višem sudu u Beogradu da nema nikakve veze sa ubistvom karatiste.

foto: Kurir

Potraga za ubicom

- Primio sam optužnicu i razumeo je, nisam izvršio krivično delo koje mi se stavlja na teret. Detaljno ću se izjasniti tokom sudskog postupka - rekao je, kako Kurir nezvanično saznaje, Belivuk tokom pripremnog ročišta, pred početak suđenja koje je zakazano za 18. januar sledeće godine.

Navode optužnice, koja ih tereti da su krajem prošle godine kupili „mazdu“, dovezli je do Beograda, čuvali na nepoznatom mestu i na nju stavili ukradene tablice sa „škode“, negirao je i Miljković, dok je Kojić i dalje u bekstvu.

Prema navodima optužnice, ubica, koji nije identifikovan, koristio je taj automobil. Prema iskazima svedoka, automobil su okrivljeni kupili u jednom selu u blizini Šapca.

foto: Nebojša Mandić

Izrešetan iz škorpiona

Ubistvo Miloševića, podsetimo, dogodilo se 30. januara u ranim jutarnjim satima u Ulici 27. marta, na tramvajskim šinama. Karatista, koji je radio kao obezbeđenje u beogradskim klubovima, ubijen je s nekoliko hitaca iz škorpiona s prigušivačem.

Navodno, ubica ga je čekao ispred ulaza zgrade u kojoj je živeo, on je pokušao da mu pobegne, ali ga je ovaj ranio a potom mu prišao i „overio ga“ hicem u glavu. Ineče, Belivuk je u početku bio osumnjičen kao direktni izvršilac ubistva, ali je u međuvremenu optužen za pomaganje.

Kurir / J. S.

Foto: Nebojša Mandić, Zorana Jevtić, Kurir

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Šta je odalo Belivuka?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja