ČLAN ZEMUNSKOG KLANA OPET IZA REŠETAKA: Pacov uhapšen peti put!
Foto: MUP

Pao

ČLAN ZEMUNSKOG KLANA OPET IZA REŠETAKA: Pacov uhapšen peti put!

Crna Hronika -

Mlađanu Mićiću (47) iz Smoljinca kod Požarevca određen pritvor do 30 dana nakon što je u kući njegovog rođaka nađena ogromna količina oružja i municije

Mlađan Mićić Pacov (47) iz Smoljinca kod Požarevca, nekadašnji vođa kriminalne grupe povezane sa „zemunskim klanom“, uhapšen je zbog nedozvoljenog posedovanja veće količine oružja. Za njegovo ime prvi put se čulo 2003, kada je uhapšen u akciji „Sablja“, a od tada do danas ukupno su mu pet puta stavljene lisice na ruke.

Kako saznajemo, Mićić je uhapšen u policijskoj akciji tokom vikenda, nakon što je požarevačka policija operativnim radom došla do saznanja da poseduje veliku količinu oružja koju krije u kući svog rođaka D. M. (53).

foto: MUP

Sporan nadimak

NE VOLI KAD GA ZOVU PACOV

Tokom suđenja pred Specijalnim sudom, Mlađan Mićić je protestovao zbog toga što mu je natuknut nadimak Pacov.

- Moj nadimak nije Pacov. Dobio sam ga u policiji. Smeta mi kad me tako oslovljavaju - izjavio je Mićić na početku suđenja.

Tri godine na slobodi

- Policija je otišla u kuću Mićićevog rođaka i tamo otkrila automatsku pušku sa preklapajućim metalnim kundakom i okvirom za municiju u kom se nalazilo 30 puščanih metaka, dva okvira za automatsku pušku sa po 30 metaka i malokalibarsku pušku „zbrojevka brno“ sa okvirom za municiju u kom je bilo pet malokalibarskih metaka. Navodno, oružje je bilo sakriveno ispod kreveta, a Mićićev rođak nije pružao otpor. Reč je o čoveku koji ranije nije hapšen, a kod koga je Pacov samo sakrio sporne predmete - objašnjava izvor Kurira.

Osim ovoga, u pretresu su otkrivene i zaplenjene i tri lovačke puške, pištolj sa okvirom za municiju, optički nišan, 125 komada pištoljskih metaka, 204 komada malokalibarskih metaka, 196 komada puščanih metaka i 14 lovačkih patrona.

- Nakon saslušanja u Višem tužilaštvu, D. M. je pušten da se brani sa slobode, dok je Mićiću određen jednomesečni pritvor zbog nedozvoljene proizvodnje, posedovanja i prometa oružja i eksplozivnih materija. Tek treba da se istraži kome je bilo namenjeno zaplenjeno oružje - dodao je naš sagovornik iz istrage.

ORUŽJE KOJE JE NAĐENO

- 1 automatska puška i tri okvira sa po 30 metaka

-3 lovačke puške

- 1 malokalibarska puška i 5 metaka

- 1 pištolj sa okvirom

- 196 puščanih metaka

- 125 komada pištoljskih metaka

- 204 komada malokalibarskih metaka

- 14 lovačkih patrona

- 1 optički nišan

Mićić je javnosti postao poznat tokom akcije „Sablja“, kada je priveden kao vođa požarevačkog ogranka „zemunskog klana“, i tada je označen kao glavni distributer heroina u Požarevcu. Osim njega, uhapšena su i šestorica saradnika kod njih su pronađeni veća količina ilegalnog oružja, municija, uređaji za noćno osmatranje, lažne registarske tablice i nekoliko luksuznih automobila. Nakon suđenja u Specijalnom sudu, osuđen je na 11 godina robije, sa koje je izašao 2014. godine.

Pretukao ćerku

Međutim, dok je bio na odsluženju kazne, uhapšen je 2012. dok je bio na vikendu. U njegovom domu u Smoljincu tada su pronađene mine, eksploziv, revolveri, pištolji i puške.

Policija ga je treći put uhapsila u julu ove godine u akciji „Ares“, kada je u njegovom automobilu otkriven pištolj sa dva okvira municije, a u kući bomba. Mesec dana kasnije još jednom je priveden, ovoga puta zbog nasilja u porodici, kada je osumnjičen da je pretukao ćerku K. M. (16) navodno jer je zakasnila kući.

foto: MUP

Hronologija

SVA MIĆIĆEVA HAPŠENJA

- 2003 - u akciji „Sablja“ kao vođa požarevačkog „zemunskog klana“ zbog narkotika

- 2012 - na vikendu tokom boravka u zatvoru zbog velike količine oružja

- 2017 - u akciji „Ares“ zbog pištolja, bombe i municije

- 2017 - zbog nasilja u porodici, kada je pretukao ćerku

- 2017 - sa rođakom kod koga je krio veliku količinu oružja

Kurir / Jelena Ivić

Foto: MUP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: KO NAS TO SNIMA? Ministar Stefanović rešio misteriju o kamerama!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track