PORODIČNA DRAMA U NOVOM SADU: Pijan davio majku ćebetom!
Foto: Profimedia

stop nasilju

PORODIČNA DRAMA U NOVOM SADU: Pijan davio majku ćebetom!

Crna Hronika -

NOVI SAD - V. M. (30) iz Novog Sada uhapšen je zbog sumnje da je pokušao da zadavi svoju majku D.H. (49) u porodičnom stanu u novosadskom naselju Telep.

Kako prenose beogradski mediji, oboje su bili pod dejstvom alkohola i to im nije bio prvi put da prave incidente.

foto: Kurir/SĐP

Incident se dogodio u subotu u Vršačkoj ulici u naselju Telep, kada je V.M. posle svađe ćebetom pokušao da zadavi svoju majku.

"On je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično delo ubistva u pokušaju. Sve se dogodilo u subotu uveče, kada su se majka i sin žestoko posvađali. Počelo je sitnim čarkama, da bi preraslo u svađu prepunu uvreda i pretnji. U jednom trenutku mladić je izgubio kontrolu, uzeo ćebe, bacio ga preko njene glave i počeo da je davi. Žena je zapomagala i otimala se i sin srećom, nije uspeo u svojoj nameri. Zahvaljujući komšijama, policija je došla na lice mesta i uhapsila nasilnika", rekao je izvor blizak istrazi.

V.M. i njegova majka bili su pijani, a odranije su poznati kao problematična porodica.

"Policija je često ranije svraćala u tu kuću zbog incidenata. Majka i sin su 23. decembra bukvalno celu noć pijančili. Bili su mrtvi pijani kada se dogodila drama. Nakon što su popili veću količinu alkohola, počeli su da se svađaju i vređaju. U jednom trenutku V.M. je obmotao ćebe njoj oko glave i počeo je da je guši. Ona je vrištala i dozivala pomoć, a sve to su čule komšije, koje su pozvale policiju. To je problematična porodica, nisu ugrožavali druge, koliko znamo, ali su se međusobno često svađali i tukli", rekao je izvor.

foto: Stefan Jokić/Ilustracija

Na lice mesta došla je policija, ali i Hitna pomoć, međutim, žena je odbila lekarsku pomoć.

"Nije želela da je lekari pregledaju, bila je mrtva pijana i odbijala je bilo kakvu pomoć. Njen sin se tereti za ubistvo u pokušaju, ali postoji mogućnost da se to promeni, jer ga majka sigurno neće teretiti, niti ga krivi. U novosadskoj policiji V.M. je dao izjavu, ali nije poznato šta je naveo kao razlog napada na majku", tvrdi izvor.

Kako navode komšije iz Vršačke ulice u Novom Sadu, iz tog stana često se čula buka.

"Njih dvoje mnogo piju i kad god se zapiju, nastane neki haos. Iz njihovog stana često se čuje vikanje, vređanje i svađanje. Komšije su i sada zvale policiju jer su čule da majka zapomaže! Nažalost, to nije prvi put da su se potukli. Ovde su već svi navikli na buku", ispričao je jedan od komšija Vršačke ulice.

(Kurir.rs/Alo/N.G./Foto: Profimedia/Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track