ISTINA O POKUŠAJU OTMICE DAČIĆA: Filip Korać progovorio o HAOSU na derbiju i optužbama da je novi bos srpskog podzemlja!
Foto: Zorana Jevtić, Aleksandar Jovanović

EKSKLUZIVNO

ISTINA O POKUŠAJU OTMICE DAČIĆA: Filip Korać progovorio o HAOSU na derbiju i optužbama da je novi bos srpskog podzemlja!

Crna Hronika -

Filip Korać, kog su pojedini mediji označili kao misterioznog vođu srpskog podzemlja koji je organizovao nerede na stadionu Partizana tokom 156. večitog derbija, odbacuje ove optužbe i tvrdi da je u svakom trenutku spreman da odgovori na sva pitanja nadležnih državnih organa.

Korać, koji se do sada nije oglašavao u javnosti, u pismu koje je redakciji Kurira dostavio njegov zastupnik, advokat Dragoslav Ognjanović osvrnuo se i na medijske spekulacije da je planirao otmicu Ivice Dačića i članova njegove porodice.

foto: Zorana Jevtić, Beta Branislav Božić, Aleksandar Jovanović Cile

Hajka i izmišljotine

- Tekstovi koji su u pojedinim štampanim dnevnim medijima i nedeljnicima u poslednje vreme objavljivani u vezi s mojim imenom i prezimenom i različitim događajima nemaju nikakvo utemeljenje u istini. Za mene je neprihvatljiva hajka inicirana od strane ko zna čijih i kakvih interesa, a koja se bazira na izmišljotinama i prikrivanju prave istine - navodi se na početku pisma koje je potpisao Korać.

- Svi koji su posegnuli za tim da na tako bestidan način blate moje ime moraće pred sudom da objasne zašto i iz kojih pobuda to čine. U tom smislu, tim mojih pravnih zastupnika inicirao je postupke pred nadležnim sudovima, gde će svakako biti utvrđeno koliko neistina je u takvim tekstovima o meni izneto - dodaje se u pismu.

Tragikomične optužbe

Prema pisanju pojedinih medija, koji su Koraća stavili u središte organizacije nereda na utakmici, jedan od ciljeva bio da se nasilje prelije na ulice i tako utiče na smenu vlasti. Međutim, Korać je ovakve navode odbacio.

- Notorna je laž da sam, kako se to neutemeljeno tvrdi, neprijatelj režima po bilo kom osnovu. U još većoj meri je tragikomičan tekst o navodnoj otmici gospodina ministra inostranih poslova Ivice Dačića i njegove porodice. Ovakva nedela mogu da budu pripisana samo neuračunljivim i dezorijentisanim osobama. Kao čovek koji je pred domaćim pravosudnim organima neosuđivan i protiv koga se ne vodi nijedan krivični postupak ni pred domaćim ili inostranim pravosudnim organima, ne želim da odgovaram na novinske članke koji su plasirani iz određenih „kuhinja“ kako bi se, u šta sam ubeđen, zamaglila suština stvari vezana za događaj na večitom derbiju. Apsolutno nikakve veze sa tim događajima niti akterima istih nemam i sa rezignacijom odbacujem sve optužbe tim povodom - naveo je „misteriozni“ Korać u obraćanju javnosti i na kraju dodao:

- Svim nadležnim organima Republike Srbije, počev od MUP, bezbednosnih službi i tužilaštvima, dostupan sam u svakom trenutku, naravno, samo u slučaju da postoji i najmanja indicija da sa bilo čime što predstavlja ili bi moglo predstavljati temu ovih neutemeljenih članaka imam bilo kakve veze.

foto: Aleksandar Jovanović Cile

KO JE FILIP KORAĆ

-Blizak prijatelj Luke Bojovića

-Prema pisanju medija, od Bojovićevog hapšenja preuzeo je rukovođenje njegovom grupom

-Prošle godine priveden je na granici Bosne i Srbije zbog ubistva, ali je oslobođen svake sumnje

-Dovođen u vezu s brojnim krivičnim delima, ali nikada nije hapšen niti osuđen

Snimljen na Bojovićevoj sahrani

ŠARANOVIĆEVA GRUPA HTELA DA GA UBIJE?

Filip Korać retko se pojavljuje u javnosti, a jedine njegove fotografije dostupne medijima snimljene su na sahrani Nikole Bojovića, brata Luke Bojovića, koji je ubijen 2013. godine. Inače, za ubistvo Nikole Bojovića sudi se kriminalnoj grupi koju je, prema optužnici, predvodio pokojni Slobodan Šaranović. Na teret im se stavlja i da su planirali likvidaciju Filipa Koraća.

foto: Kurir

Kurir / Jelena Spasić

Foto: Aleksandar Jovanović, Zorana jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja