DETALJI DRAME U VOJNOJ GIMNAZIJI: Pretio učenici pištoljem, izbio joj zub, pa je isekao nožem! DRUGOVI GA GRIZLI DA JE SPASU
Foto: Vladimir Šporčić

Incident u Beogradu

DETALJI DRAME U VOJNOJ GIMNAZIJI: Pretio učenici pištoljem, izbio joj zub, pa je isekao nožem! DRUGOVI GA GRIZLI DA JE SPASU

Crna Hronika -

Učenik četvrtog razreda posle svađe napao koleginicu s kojom je u ljubavnoj vezi, učenica s posekotinama prebačena na VMA

Učenik četvrtog razreda Vojne gimnazije u Beogradu u internatu je nožem povredio koleginicu s kojom je u ljubavnoj vezi.

Devojka, čiji identitet nije saopšten, zadobila je lakše povrede i njeno stanje je stabilno. Oboje su zbrinuti na VMA jer je i učenik povređen prilikom pokušaja razoružavanja, kada ga je jedan od školskih drugova ugrizao za ruku.

Kako Kurir nezvanično saznaje, pretpostavlja se da su mladić i devojka, inače učenici četvrte godine, bili u ljubavnoj vezi i da su se posvađali, kao i da je mladić najpre pretio pištoljem.

Drugovi je branili

- Njih dvoje su se posvađali. Na početku je mladić navodno vitlao pištoljem, potom je skočio na nju i udario je, postoji i sumnja da joj je razbio neki zub. Bio je toliko besan da se ni tu nije zaustavio već je uzeo nož i ubo je. Srećom, bilo je tu još učenika, koji su skočili da ga odvoje od nesrećne devojke. Borili su se s njim da mu otmu nož iz ruke, ali bezuspešno. U jednom trenutku su počeli da ga grizu po ruci kako bi mu uzeli nož - objasnio je izvor Kurira upućen u slučaj.

On je dodao da se incident dogodio u 22.50 sati i da je ubrzo stigao starešina, koji je obavestio nadležne službe, među njima i vojnu policiju.

- Na lice mesta izašli su pripadnici vojne policije i dežurni zamenik višeg javnog tužioca za rad sa maloletnicima Nataša Dubak, dok je načelnik Vojne akademije formirao komisiju za ispitivanje okolnosti ovog incidenta - objasnio je naš sagovornik i dodao da su povređeni devojka i mladić prevezeni na VMA.

Naša ekipa bila je juče ispred internata Vojne akademije u Humskoj ulici, ali niko nije želeo da komentariše incident koji se dogodio prethodne noći.

foto: Shutterstock

Došao i Vulin

Povodom incidenta oglasilo se i Ministarstvo odbrane, koje je u svom saopštenju potvrdilo da se incident dogodio, kao i da je tim povodom juče ujutru u Vojnoj gimnaziji održan sastanak kome su prisustvovali ministar odbrane Aleksandar Vulin, rektor Univerziteta odbrane general-major Mladen Vuruna, načelnik Vojne akademije, general-major Goran Zeković, direktor VBA brigadni general Petar Cvetković i načelnik Vojne gimnazije pukovnik Miroslav Gvozdenović. Ministar Vulin obišao je povređenu učenicu na VMA.

Kurir / Jelena Rafailović

Foto: Vladimir Šporčić, Shutterstock

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: EVO KO JE ČUVAO VIŠE OD 20 TONA OPASNOG OTPADA U OBRENOVCU?! Pogledajte i kako je otpad otkriven!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja