GDE SI DOSAD? KOD POZNANICE! Čim je to čula, Desanka je izvadila pištolj i upucala sina čuvenog industrijalca NASRED BEOGRADA!

ZLOČIN

GDE SI DOSAD? KOD POZNANICE! Čim je to čula, Desanka je izvadila pištolj i upucala sina čuvenog industrijalca NASRED BEOGRADA!

Crna Hronika -

Izvadila revolver Desanka Ilić (26) upucala je supruga Borivoja (30) nakon što ga je srela ispred kapije kuće u kojoj je stanovala pevačica Anka Đurasek

Beogradskog trgovca Borivoja Ilića (30) ubila je hicima iz revolvera supruga Desanka (26), nakon što je izašao iz kuće svoje ljubavnice u Mladonagoričanskoj ulici, na kraju starog Smederevskog đerma.

Vest o porodičnom zločinu objavljena je u dnevnom listu Vreme 17. aprila 1929. godine, a obiman tekst pratile su i neobične fotografije s mesta zločina. Desanku su foto-reporteri vremena zatekli kako sedi na stolici na trotoaru, damski prekrštenih nogu, dok su iza nje bili leš njenog supruga i policija, koja je vršila uviđaj.

Počeo da se opija

Vreme navodi da je žrtva Borivoje Ilić bio sin uglednog beogradskog industrijalca Arse Ilića, a da je s Desankom bio u braku sedam godina, kao i da su imali jednog sina. Problemi u njihovom odnosu nastupili su godinu dana uoči zločina. Borivoje je porodicu zamenio kafanom, počeo je da se opija, zbog čega se sve češće svađao s Desankom.

Nekoliko puta je čak potezao pištolj na nju preteći da će je ubiti ukoliko nastavi da mu pridikuje što izlazi iz kuće i dolazi u nevreme iz kafane. Desanka bi mu svaki put iznova praštala, a svima koji su ih poznavali izgledalo je da ništa ne može da pomuti osećanja koja je prema njemu gajila.

Nedelju dana uoči zločina Desanka je saznala da je Borivoje vara s kafanskom pevačicom Ankom Đurasek. To saznanje nije mogla da prihvati, već je istog trenutka počela da sprema krvavi plan. Iz kuće je uzela Borivojev revolver i uputila se ka Smederevskom đermu, gde je, kako je saznala, pevačica stanovala. Pred kapijom sudarila se s Borivojem.

Ceo kraj se uzbunio

- Gde si ti dosad? - upitala je Desanka muža.

- Kod poznanice. Dođi da vas upoznam - odgovorio joj je on podrugljivo.

Videvši da je Danica potresena, Borivoje se uozbiljio, uhvatio je za ruku i rekao da krenu kući. Dok su ćutke koračali ka Ulici kralja Aleksandra, Desanka je izvadila revolver i upucala muža, koji je pao na trotoar. Pucanj je uzbunio čitav kraj, a policija, koja je ubrzo stigla, zatekla je ubicu pored svoje žrtve. Zločin je priznala, a tokom uviđaja sve vreme je sedela na stolici na trotoaru, ćutala i gledala u pod.

Uplašila se

LJUBAVNICA POBEGLA OD POLICIJE

Pucnjava je odmah uznemirila stanare Smederevskog đerma, a posebno pevačicu Anku Đurasek. Čim je istrčala u dvorište, komšinica iz susednog dvorišta joj je rekla da je neka žena ubila svog muža malo niže niz ulicu. Svesna da je ubijen Borivoje i da će policija ubrzo raskrinkati da je s njim imala aferu, Anka je odlučila da pobegne. Kako je Vreme prenelo, pevačica je u to vreme bila u ozbiljnim godinama, a imala je i ćerku od 17 godina.

Ivan Milićević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track