NESTANAK 200 KG KOKAINA IZAZVAO RAT KAKAV SE NE PAMTI! Nekad veliki partneri danas najveći neprijatelji seju strah i na ulicama Beograda! U KRVAVIM SUKOBIMA VIŠE OD 20 UBIJENIH
Foto: Marina Lopičić, Printscreen

PRESELILI SE I NA ULICE BEOGRADA

NESTANAK 200 KG KOKAINA IZAZVAO RAT KAKAV SE NE PAMTI! Nekad veliki partneri danas najveći neprijatelji seju strah i na ulicama Beograda! U KRVAVIM SUKOBIMA VIŠE OD 20 UBIJENIH

Crna Hronika -

Pripadnici dva mafijaška klana, koji su ne tako davno bili ista ekipa, a čiji poslovi su vezani za distribuciju droge nekada mirnom gradu, biseru Boke i Crne Gore, Kotoru ukrali su mir sejući smrt po obali.

Škaraski i kavački klan i njihovi međusubni sukobi punili su strane crne hronike, koji su do sada su odneli čak 24 života.

Do novog usijanja došlo je pre samo dve nedelje, kada je objavljen video o kavačkom klanu, njihovim članovima, čak i razgovorima, a za koji se sumnja da su obelodanili upravo škaraljci.

Kako je tada najavljena krvava osveta, sumnja se da ima veze sa ubistvom na Vračaru, kada je u noći izmeđz 1. i 2. janaura likvidiran Davorin Baltić.

foto: Marina Lopičić

A malo je poznato da su oni nekada sarađivali zajedno, sve do jednog dođaja iz 2013. godine.

Podelio ih je, pre pet godina, nestanak 200 kilograma kokaina u španskom gradu Valensija nakon čega su počele da padaju glave i s jedne i s druge strane.

Kavčani su iz Kavača, malog mesta pored Kotora, a pretpostavlja se da ih vode Slobodan Kašćelan i Radoje Zvicer.

foto: Printscreen/YouTube

Na Kašćelana i njegov telohranitelja Vladana Vučković iz Herceg Novog, pucano je u Novom Sadu, kada je napadač sa motora ispalio rafal metaka na „Audi A6“, cetinjskih registarskih tablica, u kom su se nalazila njih dvojica.

Tom prilikom, teške telesne povrede zadobio je Kašćelan, koji je ranjen u trbuh. Svi smatraju da su Kavači mnogo „luđi“ od „škaljaraca, ali da poseduju kriminalni kodeks.

Do usijanja je došlo posle ubistva vođe Partizanovih navijača Aleksandra Stankovića, poznatijeg kao Sale Mutavi, u Beogradu.

Ovaj događaj je izašao iz okvira mafijaških zadovoljenja pravde, jer su i Srbija i Crna Gora objavile konačni obračun s kriminalom.

foto: Profimedia

Put kokaina iz Valensije su poslednjih godina "osvetljavali" hici pripadnika dva klana koji vode žestoki rat. I na bokeljskoj obali, i u drugim gradovima Crne Gore, Srbije i regiona.

Rat dva najjača kriminalna crnogorska klana, "kavačkog" i "škaljarskog", u prethodne skoro tri godine odneo je 24 života. Policija proverava da li su još neke likvidacije u Crnoj Gori, ali i u zemljama regiona, posledice sukoba dve kriminalne grupe iz Kotora. Osim u Crnoj Gori, ti klanovi su vršili likvidacije suparnika i u Srbiji i Bosni i Hercegovini.

foto: MUP Srbije

Prema dosadašnjim istražnim radnjama, policija je sigurna da su u ratu "kavčana" i "škaljaraca" stradali: Goran Radoman, Saša Marković, Goran i Radomir Đuričković, Ivan Lopičić, Srđan Vlahović, Goran Dučić, Goran Biskupović, Miloš Bošnjak, Dalibor Đurić, Đorđe Boreta, Dragan Zečević, Đorđe Sekulović, Radovan Matović Rakela, Ivan Nedović, Niko Roganović, Boško Božović, Milan Peković, Goran Lenac, Aleksandar Stanković i Petar Damjanović.

Takođe, nije isključena ni sumnja da je Božidar Cicmil, koji je pre dve godine likvidiran u Mostaru, takođe žrtva ovog rata, kao i Vlastimir Milošević, koji je ubijen u Beogradu.

Ispituje se da li je i Pljevljak Miloje Vojinović, koji je ubijen u bombaškom napadu u blizini Krivog mosta u Podgorici, žrtva ovog sukoba.

(Kurir.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Na pomolu novi mafijaški obračun?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track