EKSKLUZIVNO! MARJANOVIĆEV POSLEDNJI ADUT: Mala Jana ipak svedoči? Zoranu daje alibi!
Foto: Privatna Arhiva, Dragan Kadić

ZLOČIN U BORČI

EKSKLUZIVNO! MARJANOVIĆEV POSLEDNJI ADUT: Mala Jana ipak svedoči? Zoranu daje alibi!

Crna Hronika -

Jana Marjanović (6), ćerka ubijene pevačice „Granda“ Jelene Marjanović (33) i Zorana Marjanovića (39), koji je osumnjičen za njeno ubistvo, mogla bi da bude poslednji svedok koji će biti saslušan tokom istrage koju vodi Više tužilaštvo u Beogradu!

Malu Janu, kako saznajemo, ni tužilaštvo ni odbrana dosad nisu predložili kao svedoka, ali je vrlo moguće da dete bude poslednji adut Marjanovićeve odbrane.

Iskaz u tužilaštvu

- Mala Jana mogla bi da bude ključni svedok u istrazi protiv njenog oca. Devojčica je praktično jedini svedok koji eventualno može da potvrdi njegovu odbranu. Upravo je on na saslušanju u tužilaštvu predložio da devojčica bude pozvana da potvrdi njegove navode - potvrdio je saznanja Kurira izvor upućen u istragu.

foto: Privatna Arhiva, Nebojša Mandić, Stefan Jokić

Podsetimo, Zoran Marjanović je tokom iznošenja svoje odbrane detaljno opisao kako su 2. aprila 2016. godine on, Jana i Jelena otišli na nasip u Crvenki, jer je pevačica nameravala da trči. Prema navodima krivične prijave, u jednom momentu on je ostavio dete na nasipu samo na desetak minuta, ubio suprugu, a potom se vratio kod devojčice, koja se igrala.

- Nije tačno da smo ijednog trenutka dete i ja sišli s nasipa, nismo se razdvajali i konstantno smo bili na nasipu. Dete može o tome da posvedoči, ona je sada velika, ima šest godina i pamti sve - rekao je tada Zoran Marjanović.

Podsetimo, devojčicu su ranije, pre hapšenja oca, u prisustvu psihologa ispitivali inspektori policije. Tokom razgovora, ali i crteža koje je crtala, ona je navodno ispričala da su otišli da mama trči, ali da je „nestala u travi i da je nigde nije bilo“. Jana je tada, prema informacijama iz istrage, rekla i da su „vikali i dozivali je, ali nje nije bilo“.

MARJANOVIĆ: Dete može o svemu da posvedoči, ona je sada velika, ima šest godina i pamti sve

Jedan svedok odbrane

- Otkako je istraga zvanično pokrenuta protiv Zorana, dete nije saslušano. Svedoke je do sada predlagalo tužilaštvo i njihova procena je bila da je Jana suviše mala, odnosno, u to vreme imala je svega pet godina i posle toliko vremena, teško je da bi dete moglo da ima tačnu predstavu o vremenu i prostoru, a ovi faktori su za rešavanje Jeleninog ubistva od izuzetnog značaja - kaže izvor Kurira.

On potvrđuje da je odbrana za sada predložila jednog svedoka, suprugu Zoranovog brata Miloša Milicu Marjanović.

- Ipak, tužilaštvo ima rok od šest meseci, odnosno do 15. marta, da podigne optužnicu, a da osumnjičenog zadrži u pritvoru. U suprotnom, ukoliko ne bude optužnice, istraga može da bude i nastavljena, ali u tom slučaju Zoran će biti pušten iz pritvora. Do tada, tužilaštvo, ali i odbrana mogu da dopune svoje liste svedoka - objasnio je naš izvor iz istrage.

Ubijena u aprilu 2016... Jelena Marjanović
Ubijena u aprilu 2016... Jelena Marjanovićfoto: Privatna Arhiva

Istraga o ubistvu pevačice pri kraju

NEUROPSIHIJATRIJSKO VEŠTAČENJE

Više tužilaštvo, prema nezvaničnim informacijama, naložilo je neuropsihijatrijsko, kao i telekomunikaciono veštačenje.

- Prvo bi trebalo da pokaže da li je Zoran bio uračunljiv u vreme izvršenja krivičnog dela, ali i da li pati od neke privremene ili trajne duševne bolesti. S druge strane, telekomunikacionim veštačenjem mobilnih telefona moglo bi tačno da se utvrdi kretanje Jelene, Zorana, ali i ostalih članova porodice Marjanović - kaže sagovornik Kurira i napominje da je ovo veštačenje najznačajniji dokaz u istrazi protiv Zorana.

Emotivni susret

DEVOJČICA POSETILA OCA U PRITVORU

Šestogodišnja Jana, kako je Kurir pisao, posetila je oca u pritvoru Centralnog zatvora i prema rečima prisutnih, susret je bio izuzetno emotivan.

- Istražni sudija tada joj je dao takozvanu otvorenu dozvolu za posetu, što znači da privremeni staratelj, stric Miloš, može da je dovodi u posete po pravilniku Uprave za izvršenje krivičnih sankcija. Međutim, dete nije dovodio posle prvog susreta jer su stručnjaci Centra za socijalni rad procenili da to nije dobro za nju - otkriva izvor Kurira.

Jelena Spasić

foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track