TEŠKA SAOBRAĆAJNA NESREĆA U NOVOM SADU: Starica pregažena na pešačkom prelazu
Foto: S. S.

Stravično

TEŠKA SAOBRAĆAJNA NESREĆA U NOVOM SADU: Starica pregažena na pešačkom prelazu

Crna Hronika -

Zorka Popović (77) iz Novog Sada poginula je juče oko osam časova, kada je na nju u Ulici Narodnog fronta u Novom Sadu na pešačkom prelazu naleteo vozač „punta“ Rajko B. (65) iz Futoga.

Nesrećna žena je odbačena petnaest metara od mesta udesa i preminula je nekoliko minuta posle nesreće.

Pritrčao u pomoć

- Krenuo sam u pekaru kada sam video kako kola udaraju ženu. Odmah sam joj pritrčao, počeo da vičem da zovu Hitnu i policiju, jer nisam imao telefon kod sebe. Jadna žena je još davala znake života. Okrenuo sam je na stranu i stavio joj svoju jaknu ispod glave. Međutim, dok je došla Hitna pomoć, ona je preminula - ispričao nam je mladi očevidac događaja, koji je bio vidno potresen, a svoju svu krvavu jaknu je uzeo tek kada je telo nesrećne žene odnelo pogrebno preduzeće.

Vozač Rajko B. bio je pod stresom, držao se stalno za glavu.

- Neko kaže da je ona krenula van pešačkog prelaza, a da je on svirao, a opet policija kaže da je bila na pešačkom, da su videli s kamera. U svakom slučaju, žalosno. Ona inače živi sama, muž joj je umro pre nekoliko godina, a da li ima dalje rodbine, to niko od nas komšija ne zna - rekao je jedan od komšija nastradale starice.

Vozač na slobodi

Nakon saslušanja u policiji, vozač je pušten na slobodu, a protiv njega će biti podneta krivična prijava u redovnom postupku.

S. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja