Tukli i pljačkali penzionere po Vladimircima
Foto: Kurir

Hapšenje

Tukli i pljačkali penzionere po Vladimircima

Crna Hronika -
Ova grupa se sumnjiči da je u periodu od juna 2011. do maja 2012. godine izvršila oko 10 krivičnih dela u staračkim domaćinstvima

ŠABAC - Pripadnici Uprave kriminalističke policije MUP Srbije i Policijske uprave u Šapcu uhapsili su tri osobe zbog osnovane sumnje da su izvršili više krivičnih dela razbojništva u privatnim stambenim objektima na području opštine Vladimirci, saopšteno je iz MUP Srbije.

Uhapšeni su Milan B. (52) iz Šapca, Dragan Đ. (44) iz Suvog sela, Dragiša D. (33) iz sela Krnić kod Vladimiraca i Vojislav I. (18) iz Jalovika kod Vladimiraca.

"Ova grupa se sumnjiči da je u periodu od juna 2011. do maja 2012. godine izvršila oko 10 krivičnih dela u staračkim domaćinstvima.

Uz pretnju oružjem i primenom brutalne fizičke sile nad starim licima, oduzimali su novac, nakit i druge dragocenosti", navodi policija.

Osumnjičeni razbojnici su u kasnim noćnim časovima nasilno otvarali vrata, oštećenima vezivali noge i ruke, zahtevali da im predaju novac i druge dragocenosti, a pojedine oštećene su tukli raznim čvrstim predmetima i prislanjali uključenu peglu na telo, kaže se u saopštenju.

"Više oštećenih zadobilo je različiti stepen telesnih povreda, od kojih se neki još uvek oporavljaju u zdravstvenim ustanovama u Beogradu i Šapcu", ističe MUP Srbije.

Osumnjičeni su višestruki povratnici u ovoj vrsti krivičnih dela, određeno im je policijsko zadržavanje do 48 sati i u zakonskom roku će biti privedeni dežurnom istražnom sudiji Višeg suda u Šapcu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track