ISPLIVALI JEZIVI DETALJI UBISTVA POZNATOG KRUŠEVAČKOG KRIMI-BOSA:  Policija je mislila da su u pitanju neraščišćeni poslovi dvojice žestokih momaka, a istina je još BIZARNIJA!
Foto: Nebojša Mandić, Privatna Arhiva

NOVA SAZNANJA

ISPLIVALI JEZIVI DETALJI UBISTVA POZNATOG KRUŠEVAČKOG KRIMI-BOSA: Policija je mislila da su u pitanju neraščišćeni poslovi dvojice žestokih momaka, a istina je još BIZARNIJA!

Crna Hronika -

Mića Urošević, zvani Četnik, begunac od srpskog pravosuđa, iz sasvim banalnog razloga ubio je svog prijatelja Dejana Steljića (40), zvanog Deki Bosanac, jednog od kriminalnih bosova Kruševca - jer je ovaj vređao ženu sa kojom je u vezi.

Telo Dekija Bosanca, u gradu pod Bagdalom poznatog po kriminalnim aktivnostima i nasilničkom ponašanju, nađeno je 27. decembra prošle godine, rano ujutro, u naselju Bošnjačka mahala u Kosovskoj Mitrovici.

Utvrđeno je da je ubijen hicima u stomak, a odmah je uhapšen osumnjičeni kod koga su nađena kosovska dokumenta na ime Dejan Perović.

foto: M.M.

Ubrzo se došlo do operativne informacije da je Perović u stvari Mića Urošević, koji je od srpskog pravosuđa u bekstvu skoro četiri godine, nakon što je ubio jednog i ranio drugog suparnika, zbog čega je pravosnažno osuđen na 20 godina zatvora.

"U momentu zločina i osumnjičeni i žrtva su bili pod gasom. Osumnjičeni je na saslušanju pred tužiocem ispričao da je sa Steljićem, svojim drugom, bio u kafani. Pili su mnogo, i Steljić je bez ikakvog povoda počeo da vređa ženu sa kojom je Urošević u vezi. Napao ga je zbog te veze i prijatelju je rekao kako ona nije za njega, da ne zna šta on uopšte traži sa takvom ženom. Osumnjičenog je to pogodilo, pa je istrčao iz kafane, a Steljić je krenuo za njim i počeo da ga juri kroz grad", priča sagovornik upoznat sa istragom.

Kruševački bos sustigao je prijatelja u blizini kuće gde je ovaj živeo, nastavili su banalnu svađu.

"Prema tvrdnji osumnjičenog, Steljić ga je zatim napao, pa je, da bi se odbranio, pucao u njega. Navodno, nije imao nameru da ubije prijatelja. Nađeno je i oružje kojim je počinjen zločin", dodaje izvor.

Iako je posle hapšenja utvrđeno da osumnjičeni ima lažne dokumente na ime Dejan Perović, te da je verovatno njegov pravi identitet Mića Urošević, za sada nema zvanične potvrde. Zbog toga se postupak protiv njega u tužilaštvu i dalje vodi pod prezimenom Perović.

Iako se u istrazi došlo do saznanja da je mogući motiv ubistva Dekija Bosanca to što je vređao izabranicu prijatelja, zbog zavidnih karijera obojice s one strane zakona veruje se da su njih dvojica, osim zajedničke ljubavi prema provodu u kafani, imali i neke kriminalne poslove i to na relaciji Kosovska Mitrovica - Kruševac.

foto: AP/Ilustracija

Steljić je zbog nasilne prirode veoma mlad zauzeo važno mesto u kriminalnoj hijerarhiji u Kruševcu. Bio je u sukobu sa Zoranom Jotićem Jotkom, jednim od vođa kruševačkog podzemlja koji je uhapšen u akciji "Sablja".

Važio je, sa Goranom Obradovićem zvanim Suša, za vođu kruševačke kriminalne grupe koja je novac zarađen od prodaje droge, navodno, prala ulaganjem u nekretnine, a bavili su se i zelenašenjem i preprodajom automobila. Pre šest godina hapšen je jer je u diskoteci u Budvi pretio pištoljem kruševačkom policajcu na odmoru.

(Kurir.rs/Blic/ Foto: Nebojša Mandić, Privatna Arhiva)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: PREDSEDNIK VUČIĆ ZA KURIR: Hoće li Srbija ići na parlamentarne izbore!?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track