POKUŠAO DA UBIJE ČUVENOG FUDBALERA A NA BADNJI DAN SE ZABARIKADIRAO U ZGRADI NA VIDIKOVCU: Otkrivamo zašto je Jović pretio da će dići u vazduh!
Foto: Dado Đilas

Drama

POKUŠAO DA UBIJE ČUVENOG FUDBALERA A NA BADNJI DAN SE ZABARIKADIRAO U ZGRADI NA VIDIKOVCU: Otkrivamo zašto je Jović pretio da će dići u vazduh!

Crna Hronika -

Božidar Jović, koji se na Badnji dan zabarikadirao u zgradi preteći bombom i pištoljem pokušao da izbegne odlazak na izdržavanje još jedne zatvorske kazne

Božidar Jović (44) zvani Boža Bilder, koji se na Badnji dan zabarikadirao u zgradi u kojoj živi na Vidikovcu preteći bombom, pokušao je da izazivanjem talačke krize izbegne odlazak u zatvor na koji je prethodno osuđen.

Jović, koji ima pozamašan policijski dosije, nije se odazvao pozivu za izdržavanje zatvorske kazne na koju ga je osudio Prvi osnovni sud.

foto: Printscreen

Pištolj i pancir

Policija je dobila nalog da ga privede, a nakon što se patrola zaustavila pred njegovom zgradom u Ulici Slavka Rodića u beogradskom naselju Vidikovac, Jović se zaključao u haustoru.

foto: Printscreen

Osuđenik je naoružan pištoljem i u panciru sve vreme pretio policiji da će, ukoliko na silu pokušaju da uđu u zgradu, aktivirati eksplozivnu napravu. Na teren su odmah izašli pripadnici SAJ, koji su otpočeli pregovore. Nakon više od dva sata Jović se predao.

- Čitav haos je izazvao samo da ne bi ponovo otišao u zatvor. Protiv njega je podneta nova krivična prijava. Zbog toga će najpre biti smešten u istražni zatvor, odakle će kasnije biti sproveden na izdržavanje kazne na koju je prethodno osuđen - kazao je Kurirov izvor. Policija nije saopštila za koje je delo Jović tačno osuđen, kao ni na koliku kaznu.

foto: Printscreen

Sačekuša za fudbalera

Podsetimo, Jović je osuđen na osam godina zatvora zbog pokušaja ubistva nekadašnjeg predsednika FK Obilić Dragiše Binića, koji se dogodio u noći između 16. i 17. maja 2004. u Višnjičkoj banji.

Jović je tada sačekao Binića ispred zgrade u kojoj je stanovao, a u trenutku kad je parkirao svoj „porše“, Jović mu je prišao s fantomkom na glavi i otvorio vatru.

Proslavljeni fudbaler je primetio atentatora i bacio se pod automobil, a potom i zapucao u samoodbrani. Jovića su pogodila dva hica. Policija je ubrzo utvrdila da je Jović taj koji je pokušao da ubije Binića, nakon čega je uhapšen i osuđen.

Kurir / Ivan Milićević

Foto: Dado Đilas, Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KRAJ TALAČKE KRIZE NA VIDIKOVCU NA BADNJI DAN: Naoružani muškarac se zabarikadirao u zgradi! Uhapšen posle akcije SAJ!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja